RTL-ova novinarka, 42-godišnja Ana Miščević vruće ljetne dane svog godišnjeg odmora provodi na Korčuli, kao i prošle godine, u društvu svog desetogodišnjeg sina Mila i njegovog oca Mile Stavrosa, sina poznatog pjevača Jasmina Stavrosa, s kojim se razišla nakon četiri godine nevjenčane veze. Nažalost, rijetke su veze i brakovi u kojima partneri i nakon razlaza ostanu u dobrim odnosima, ali Ana pokazuje da su ipak moguće. Zašto joj je bitno da svako ljeto sa sinom i njegovim ocem barem nekoliko dana provede na Korčuli, kako se pritom zabavljaju i kako izgleda njihova morska svakodnevnica, simpatična novinarka  otkrila je samo za Story.hr.

 .

Kakvo značenje ljetovanje na Korčuli ima za vas, vašeg sina i njegovog oca?

Korčula je već tradicionalno destinacija gdje ljetujem sa sinom Milom i njegovim tatom

Bitno nam je da i nakon što smo se razišli, kao par pokažemo našem djetetu da smo i dalje obitelj

Milom, jer on ondje ima obiteljsku kuću. Mjestašce Prigradica idilična je morska oaza gdje je naš sin proplivao, ulovio prvu ribu i stekao brojne prijatelje jer ondje ljetuje otkako se rodio. Trudimo se bar dio praznika ondje provesti svi zajedno kako bismo uživali u svakoj novoj avanturi našeg sina. Bitno nam je da i nakon što smo se razišli, kao par pokažemo našem djetetu da smo i dalje obitelj. Danas je mnogima to teško shvatiti, ali i Milo i ja dajemo sve od sebe jer nam je najvažnija sreća našeg desetogodišnjaka.

Koliko dugo ostajete? Služi li vas lijepo i sunčano vrijeme?

Kratko, ali slatko – tri tjedna godišnjeg aposlutno su zadovoljili moje ovogodišnje apetite za odmorom. S obzirom na to da se mi na otoku već osjećamo kao domaći – bili smo sretni kad je pala kiša. Milo i tata posadili su maleni vrt, pa je pretjerana suša bila pogubna za blitvu, rajčicu, smokve i ostale proizvode koje smo svakodnevno i jeli. Iz vrta na stol!

Kako izgleda vaš tipičan dan na moru?

Trudim se maksimalno iskoristiti more i sunce. Volim se izležavati, pa koristim svaki trenutak biti na plaži. No kako smo ondje u obiteljskoj kući, potrebno je nešto i raditi. Nije to hotelski smještaj pa da ti je sve servirano. Treba u nabavku, počistiti, oprati…tako da kombiniram jutra i poslijepodneva za kupanje, a najtopliji dio dana provodim u 'radnim akcijama' u hladu kuće.

U kojim aktivnostima najviše uživate vi, a u kojima vaš sin? 

Moja omiljena morska aktivnost je pecanje. Znam sate i sate provesti loveći ribu. To me

Znam sate i sate provesti loveći ribu

 jako opušta, a i prilično sam 'sretne ruke'. Najfinije je netom ulovljenu ribu ispeći i pojesti za ručak, ili barem - ako je ulov manji – napraviti krepku riblju juhu. Nisam baš od plivanja, pa se držim plićaka. No za razliku od mene, Milo, koji i trenira plivanje, ne izlazi iz mora. Skače s rive, pliva, roni, lovi morske životinje… uživa!

Idete li uokolo na izlete? Čime vas je Korčula najviše osvojila?

Obavezno idemo na izlete i u istraživanje prekrasnih skrovitih plaža kojih je Korčula prepuna. Blaca, plaža Bačva, Proizd… Prekrasne plaže i mjesta koje bih svakom

Prepuštam se delicijama tate Mila koji obožava kuhati

 preporučila da ih uvrsti u svoju ljetnu mapu! Obvezan je odlazak u grad Korčulu i u Lumbardu kod prijatelja koji ondje imaju kuću, pa s njihovim brodom skočimo na vele i male stupe – na poznatu plažu Moro Beach Stupe. Ove godine otkrili smo novo IT mjesto na Korčuli , Korčula Hill i plažu La Banya koja je sve samo ne skrovita i mirna. Uvijek kažem nema ljepšeg i čišćeg mora od onog na Korčuli. Plaže, čistoća, mir i dalmatinski ugođaj osvojili su me na prvu.

Kuhate li sami ili se prepuštate delicijama ugostitelja? Koja su vam omiljena ljetna jela?

Prepuštam se delicijama tate Mila koji obožava kuhati i specijalizirao se za dalmatinsku spizu. Kad sam došla, rekla sam samo da želim ribu i morske specijalitete s puno maslinovog ulja i salate! Riba na gradele, hobotnica ispod peke, buzare…Ja sam tu i tamo nešto skuhala, ali mi je dobro došlo da se malo i od toga odmorim.

Kakva vam je beauty rutina dok ste na moru?

Puno hidratizacije za kožu. Šminku ne koristim uopće dok sam na moru. Lažem, stavila

Šminku ne koristim uopće dok sam na moru

 sam malo rumenila i sjajilo za prekrasan koncert u Vela Luci Oliveru u čast. To mi je ujedno bio i jedini izlazak. Na plaži se mažem zaštitinim faktorom i kokosovim uljem, koji odlično njeguje kožu. Povremeno stavim regenerirajuće maske na lice zbog stalnog izlaganja suncu koji je isušuje. To je uglavnom to, samo prirodno!

Prilaze li vam slobodni muškarci dok ste na Korčuli? 

Otkad dijelimo muškarce na slobodne i zauzete?! Hahahha. Korona je, nitko nikome ne prilazi. Svi se drže na fizičkoj distanci.