Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ulazi u 39. tjedan trudnoće: 'Inducirani porođaj nije opcija'

Otkrila i zašto

 Izvor: Instagram

Britanska istraživačica i televizijska zvijezda, 27-godišnja Laura Bingham i njezin suprug Ed Stafford, nalaze se u slatkom iščekivanju. Naime, supružnicima koji već imaju trogodišnjeg sinčića Ranulpha, na svijet uskoro stižu - blizanci. To i moglo biti svakog trena, jer se Laura bliži 39. tjednu trudnoće. Ipak, inducirani joj porođaj nije opcija, a to je otkrila u podužoj objavi na društvenim mrežama, gdje je pritom pokazala i - strije.

Naime, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj nasmiješena pozira u društvu supruga, a u prvi plan dolazi njezin velik trudnički truh, na kojemu se vide i strije. 'Ne možemo dočekati da vas upoznamo, ali čekat ćemo da vi budete spremni. Standard za trudnice koje čekaju blizance je da se porode induciranim porođajem u 37. tjednu. Ja uskoro ulazim u 39. tjedan, ali sam odabrala čekati, iako mi je vrlo neudobno', započela je Laura svoju ispovijest.

'Jeste li ikada probali istisnuti prištić prije nego je vrijeme? Samo napravite nered i onda morate čekati tjedan dana da koža zaliječi. Ako se pokušate 'pokakati', samo se naprežete dok vaša crijeva ne budu spremna. Smatram da se ništa ne može jednostavno napraviti prije vremena. Osim toga, studije su pokazale kako proces porođaja počinje kada su pluća djeteta spremna, ispuštaju hormone koji sve počinju. Nije li zato pametno čekati dok pluća djeteta ne budu spremna? Nadalje, još uvijek nisu poznate dugoročne posljedice indukcije', smatra Laura.

'Kako bi započeo porođaj, koristi se Syntocinon, koji je sintetski oksitocin.

Mi ćemo izabrati ono što je najbolje u našoj situaciji. Možda je u vašoj situaciji inducirani porođaj najbolja opcija, i to je super!

 Oksitocin je jači od morfija, a ja želim što više prirodnih dobrih stvari. Stresan porođaj za majku i količina adrenalina u tijelu može uzrokovati traumu za dijete. Baš smo čitali o tome, ali i utjecaju porođaja na dijete. Svaka je trudnoća drugačija! Mi ćemo izabrati ono što je najbolje u našoj situaciji. Možda je u vašoj situaciji inducirani porođaj najbolja opcija, i to je super! Ipak, smatram da je važno da svaka trudnica razumije svoje izbore, ali i njihove implikacije. Osim toga, svjesna sam da preduga trudnoća s blizancima sa sobom nosi određeni rizik i implikacije', zaključuje Laura.

Magazin

Royals