Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVOSTRUKI STANDARDI 'Meghan je vrag, a Kate anđeo'

Autor N.R.

Činjenice koje otvaraju oči

 Izvor: Profimedia

Unatoč tome što smo u 21. stoljeću, dvostruki standardi i dalje postoje. Iako je to najčešće usporedba žena i muškaraca, postoje situacije u kojima se mogu pronaći i drugačiji odnosi. Onaj koji smo svi pratili posljednjih godina je itekako odnos vojvotkinji britanske kraljevske obitelji, Meghan Markle i Kate Middleton. Kako bi se to najjednostavnije predstavilo javnosti, ako pogledate izvještavanje o objema, Meghan je vrag, a Kate anđeo spomenute obitelji. 

Meghan Markle Izvor: Profimedia

Ako se fokusiramo na medijski prostor kraljevske obitelji, čiji apsolutno svi članovi odrađuju javno svoje dužnosti, najviše se priča o Kate Middleton. Iako se o njoj često piše, negativnih tekstova ima poprilično malo. Sjetimo se samo da je jedan ranije ove godine zaradio i sudsku tužbu od strane kraljevske obitelji, što se do sada skoro pa nikada nije dogodilo. Prema medijima, lista dobrih djela vojvotkinje Kate je beskrajna. Za razliku od nje, Meghan su 'rešetali' bombastičnim i bezobraznim naslovima, na što nitko nije reagirao. Izgleda da se morala izboriti sama pa je odlučila sa suprugom Harryjem i sinčićem Archiejem otići u Ameriku.

Meghan Markle Kate Middleton Izvor: Profimedia

Nadalje, Kate je često u medijima predstavljena kao prekrasna majka svojoj djeci, sedmogodišnjem Georgeu, petogodišnjoj Charlotte i dvogodišnjem Louisu. S druge strane, jednogodišnji Archie se skoro pa ne pojavljuje u medijima. Također, puno se pisalo o odnosu vojvotkinja i kraljice Elizabete. Prema medijima, Kate je jedna od omiljenijih članica obitelji ako se pita kraljicu, dok ju je Meghan puno puta naljutila svojim postupcima. 

Povezane vijesti

Unatoč tome što je, otkako je ušla u obitelj, napravila puno pozitivnih stvari, u medijima su se pojavljivali tračevi, negativne priče o njezinom prošlom životu i slično. Prema svemu sudeći, izgleda da Meghan nije dobila priliku kakvoj se nadala. O tome je čak i progovorila. Naime, jedan od navodnih razloga zašto su otišli iz obitelji, je baš taj što nikada nije uspjela napraviti u javnosti ono što je htjela. Bilo kako bilo, Meghan je sada sretnija sa svojom malom obitelji, dok Kate i dalje vodi glavnu riječ u medijima. 

Magazin

Royals