Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Tomislav Gustin: 'Svi smo mi krhki, ma koliko jako izgledali'

Autor E.N.
Autor E.N.

Otkrio kako je to biti 'fitness tata'

Izvor: Instagram

Domaći fitness trener i influencer, 28-godišnji Tomislav Gustin, sa svojih gotovo 60 tisuća pratitelja na društvenim mrežama svakodnevno dijeli iznimno zdrave i zanimljive recepte. Jednako toliko često voli pokazati i trenutke iz svoje svakodnevice koju mu trenutno, uz suprugu Ivanu, ponajviše ispunjava jednogodišnja kćerkica Tia. Nekadašnji profesionalni kuhar već je postao sinonimom 'stroge' zdrave prehrane i takvog načina života, a za Story.hr ispričao je kako u sve to uklapa malenu kćerkicu, koju hranu jedu zajedno i kakav je njegov stav prema, djeci omiljenoj hrani, slatkišima.

Povezane vijesti

Ispričao je kako je slična prehrana njega i kćerkice započela još prije pola godine, s obzirom na to da je Tia počela jesti krutu hranu već s malo više od pet mjeseci: 'Počeli smo s kuhanom tikvicom, brokulom, mrkvom, rižom, a kasnije i piletinom'. Ne skriva kako su imali poteškoća oko prilagodbe, ali kako sam kaže, ne smatra to previše zahtjevnim pothvatom: 'Ne bi to nazvao problemom, ali prilagodba je trajala. To je jedna vrsta transformacije gdje sa sisanja beba postepeno prelazi i na krutu hranu, a u tom periodu najčešće izlaze i prvi zubići. Naravno, više hrane bi završilo svugdje, samo ne u ustima, ali iz tjedna u tjedan smo napredovali', rekao je šaljivo.

Izvor: Instagram

'Zdrave navike usađuju se od malih nogu', moto je kojim se 'fitness tata' vodi kroz odgoj svoje kćerkice, stoga nije rijetkost za vidjeti kako jedu identičnu hranu. 'Redovno se uvali u moj Bolognese, svježi sir s borovnicama i malinama i rižoto s piletinom', rekao je. Osim konkretnih obroka, djeca ubrzo postanu obožavatelji različitih slatkiša i 'nezdrave' hrane koju Tomislav izbjegava tijekom cijelog života i karijere. Otkrio nam je kupuje li sam malenoj slatkiše: 'Osobno ne, ali mama ponekad da. Moja je uloga da to držim pod kontrolom. Bude tu naravno malo opuštanja, ali kao i u mom slučaju, bitno je ono što prevladava i kako se hranimo 90% vremena'.

Izvor: Instagram

Svjestan je koliko se njegov način odgoja, u nekim crtama, razlikuje od odgoja drugih roditelja, a pogotovo kada je u pitanju prehrana. Upravo zbog toga Tiu želi pripremiti na različite situacije u kojima će se susresti i gdje će samostalno morati donijeti odluku: 'Kroz odrastanje će biti bezbroj situacija kad će doći u doticaj sa slatkišima, stoga u startu gradimo zdrav odnos prema tome bez velikih zabrana'.

Kao i sebi, malenoj često daje zdraviju zamjenu za slatkiše koja ima puno više benefita: 'Često dobije pola kocke tamne čokolade od 70-85% kakaa, a voli i maline, borovnice, šljive, grožđe i sve to što jede svakodnevno'. Osvrnuo se i na to kako je biti 'snagator' koji se većinu vremena mora brinuti o svojoj maloj nježnoj mezimici: 'Za mene je to najbolja kombinacija. Svi smo mi krhki, ma koliko jako izgledali, a kad si otac tako divnog bića, to te čini boljom osobom jer znaš da, iako si joj tata, nisi jedini koji sudjeluje u njezinom odgoju već sudjeluje cijelo društvo'.

Izbor Urednika

Royals