Jedan od naših uspješnijih košarkaša, Marko Tomas, nedavno je dobio treće dijete. Nakon dvije kćeri supruga Ruža rodila je sina kojemu su nadjenuli ime Zvonimir. Baš kao i prvo dvoje djece, Zvonimir je na svijet došao u zagrebačkom Rodilištu & Poliklinici Podobnik koje je s majkom napustio prošli tjedan. Po njih je došao ponosni otac koji nije mogao dugo uživati s obitelji jer se već nalazi u Turskoj, gdje igra za klub Gaziantep s kojim je ugovor potpisao ovo ljeto.

'Seke Antea i Diva dočekale brata Zvonimira'
Privatni album 

- Porođaj je prošao i više nego dobro. I treći put poklonili smo povjerenje Rodilištu Podobnik, gdje se osjećam kao doma. Ne mogu nikoga od osoblja izdvojiti, moram naglasiti da su svi očaravajući! Naravno, posebno hvala primaljama te profesoru Mariju Podobniku i njegovoj kćeri Petri. Prezadovoljni i naspavani došli smo kući, gdje su seke Antea i Diva dočekale brata Zvonimira koji je dolazak na svijet malo ubrzao kako bi upoznao i ispratio tatu, a on je nekoliko dana nakon porođaja otišao igrati u Tursku. Antein je komentar bio: “Mama, ne budi tužna što tata ide, imamo sad još jednog muškarca u kući” - ispričala nam je Ruža koja se za bivšeg košarkaškog reprezentativca udala u lipnju 2014. godine.
Prije pet godina dobili su stariju kćer Anteu, a malena Diva napunila je tri godine. Kada je Marko na putu, o njima se brine supruga Ruža koja je 35-godišnjem sportašu velika podrška u karijeri. Košarku je počeo igrati još kao dijete u rodnim Križevcima, i to uz oca Antu i starijeg brata Ivana koji je danas trener Zaboka.

'Seke Antea i Diva dočekale brata Zvonimira'
Privatni album 


- Moj otac bio je profesor tjelesnog u križevačkoj gimnaziji, a 1992. godine preuzeo je košarkaški klub Radnik. Ivan je krenuo prvi, ja za njim godinu dana poslije, ostalo je povijest. Igrao sam u Radniku do 15. godine, a kada sam prerastao taj rang natjecanja, krenuo sam prema Zagrebu. U tim godinama nam je najvažnija bila škola pa je odlazak u Zagreb bio logična odluka. Tek nakon trećeg razreda srednje počeo sam živjeti u Zagreb i tada je počela moja profesionalna karijera - ispričao je jednom prilikom Marko za portal Zagorje.com.
Samo nekoliko godina nakon dolaska, u sezoni 2004./2005. bio je najbolji igrač današnje ABA lige. Iako se vjerovalo da će karijeru nastaviti u NBA-u, odlučio je potpisati ugovor sa španjolskim Real Madridom za koji je igrao tri sezone.
- Meni je u tom trenutku Real bio puno zanim­ljiviji. Kada sad malo pogledam, možda sam mogao i drukčije odlučiti, ali nije mi žao. Kad sam pristupio Real Madridu, bio sam pun snage i odlično sam se osjećao. No svoju najbolju košarku igrao sam u Fenerbahçeu. To su već bile zrele godine i nisam imao problema s ozljedama. Šteta što su mi se ozljede zaredale u najboljim košarkaškim godinama i jednostavno nisam mogao dati najbolje od sebe - kaže Marko koji se ipak može pohvaliti i više nego zavidnom karijerom.

'Seke Antea i Diva dočekale brata Zvonimira'
Privatni album 


Zabilježio je 138 nastupa u hrvatskom dresu. Nakon dvije sezone u Fenebahçeu, odigrao je sezonu u Fuenlabradi, tri sezone u Cedeviti s kojom je tri puta bio prvak Hrvatske lige te dvije sezone u Ciboni s kojom je jednom bio prvak Hrvatske. Sezonu je proveo i u Ankari, a u Turskoj je boravio i prošle godine, i to u klubu Igokea. Ovaj posljednji ugovor s Gaziantepom potpisao je do ljeta iduće godine nakon čega će vidjeti u kojem će ga smjeru odvesti život.
- Igrat ću dokle god me tijelo služi. Dosta sam pauzirao zbog ozljeda, ali dok mogu izdržavati najveće napore, igrat ću. Ako vidim da je to mučenje, stat ću - poručio je za spomenuti portal.
Sada svakako ima motiv više da nastavi gdje je stao.