Prošlo je pet godina otkako je 28-godišnja Leah Messer šokirala gledatelje kad se, usred emisije popularnog reality showa 'Teen Mom', onesvijestila od droge dok je držala svoju bebu u naručju. Srećom, djetetu se ništa nije dogodilo, ali je Leah nakon toga odlučila otići u kliniku za rehabilitaciju kako bi se oslobodila teške ovisnosti o opiodima, lijekovima protiv bolova. No čak je i tada i dalje javno negirala da ima problem s ovisnošću, a to je priznala tek u prvoj polovici ove godine, kad je objavila memoare. Sad je napokon ponosno obznanila da se uspjela riješiti tog opasnog poroka, piše Hollywood Gossip.

Leah je rekla kako je prestala uzimati drogu nakon incidenta s bebom, ali smatra da se tek sad izliječila, nakon što je počela odlaziti psihoterapeutu koji joj je pomogao da riješi psihičke probleme koji su je navodili na ovisnost. 'Uzela sam vrijeme da popravim svoje mentalno zdravlje i nadvladam stvari koje su me zaustavljale, a kojih nisam ni bila svjesna.  Jer sve dosad nisam osjećala da sam pobijedila ovisnost. Nije stvar samo u detoksikaciji organizma, još toliko toga je u igri. Puno treba raditi na sebi da bismo se iscijelili', kazala je Leah koja je s 18 godina rodila desetogodišnje blizanke Ali i Aleeah, a tri godine kasnije i kći Adalyn.

Priznala je kako je shvatila da čini više štete time što ne govori javno o svojoj borbi i kako je odlučila biti svojim kćerima bolji primjer, dijeleći svoju priču i pomažući ljudima koji se nalaze u istom problemu kao ona. Nada se kako će time pomoći i djeci da kasnije u životu ne upadnu u istu zamku kao ona. 

'Spremna sam biti glas... Nije me briga što će drugi misliti. Prije sam se toga bojala', rekla je i najavila kako će ta njezina promjena vidjeti i u epizodama nadolazeće desete sezone realityja.

Iako će se u epizodama pojavljivati i njezin bivši suprug Jeremy Calvert i iako će s njime naizgled flertovati radi bolje gledanosti, Leah je priznala kako su njih dvoje sada samo prijatelji. 'Sada sam se potpuno posvetila djeci. Veza mi sada nije potrebna i ne tražim ju... ni s Jeremyjem niti s bilo kime', zaključila je.