Samo jedna šetnja središtem metropole prošli tjedan bila je dovoljna da otkrijemo novosti u privatnom životu glumca Alena Šalinovića - kojih je itekako puno. Kako ekskluzivno doznajemo, u kolovozu prošle godine vjenčao se s glazbenicom Anom Benić, koja je svom prezimenu dodala njegovo, a sada očekuju prinovu. Ana je trenutačno u posljednjem tromjesečju trudnoće, a u drugoj polovici listopada na svijet bi trebala stići njihova djevojčica. Nije poznato kada su započeli vezu, ali s obzirom na to da su oboje zaposlenici Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, nagađa se da su se ondje i upoznali.

Domaćem glumcu će supruga uskoro roditi curicu
Robert Gašpert 

Alen, kojega smo gledali u većini popularnih televizijskih serija, među kojima su ‘Larin izbor’, ‘Stipe u gostima’, ‘Pogrešan čovjek’ i mnoge druge, od 1994. godine član je ansambla Drame u HNK, a Ana je od 2007. ondje zaposlena kao solo flautistica orkestra Opere. Zajedničko im je i to što su oboje rođeni u Splitu - Alen 1968., a Ana 1980., te što su oboje vrsni umjetnici. Alen je 2001. diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a Ana 2003. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, nakon čega je završila i poslijediplomski studij na The Flute Studiju u klasi profesora Trevora Wyeja u Velikoj Britaniji. Prije četrnaest godina diplomirala je i engleski jezik te komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a danas se aktivno bavi solističkim i komornim muziciranjem, i to, kako stoji u njezinu životopisu, podjednako na modernoj i baroknoj flauti. Osim toga, solistica je Hrvatskog baroknog ansambla i jedna od osnivačica komornog ansambla Ars longa. Na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014. godine nagrađena je Orlandom za nastup u komornom sastavu Hrvatskog baroknog ansambla.

Domaćem glumcu će supruga uskoro roditi curicu
Robert Gašpert 

Za njom ne zaostaje ni Alen koji je glumio u više od pedeset kazališnih predstava, a posljednji filmski projekti u kojima smo ga imali priliku gledati su triler ‘F20’ i komedija ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’. Mlađim generacijama poznat je po brojnim sinkronizacijama animiranih crtića. Njegov intimni život manje je poznat. Ne znaju svi da Alen iza sebe ima jedan brak, i to s glumicom Majom Petrin koja je preminula 2014. godine i s kojom je dobio danas 23-godišnju kćer Petru. Nakon razvoda bio je u vezi s kolegicom Sanjom Marin, koju je upoznao kada su zajedno igrali u predstavi Histriona. Ona je godinu i pol prije tog susreta okončala brak s kolegom Zlatkom Ožboltom, s kojim ima sina Marka.
- Nismo na sceni imali previše kontakta. Ljubav se rodila iz druženja nakon predstava - ispričala je jednom prilikom Sanja za 24 sata.
U vezi su proveli više od deset godina, a u kojem trenutku i zašto je puklo između njih dvoje, nije poznato. Unatoč tome, čini se da je svatko pronašao svoj sretan završetak.