Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Molio Djeda Mraza da bude 'normalan', a danas mu je bolest supermoć

Autor I.K.K.
Autor I.K.K.

Podijelio svoj težak put

Izvor: Instagram

Popularni TV voditelj koji se specijalizirao za emisije o vinima, 29-godišnji Aidy Smith otvorio se u vezi borbe koju vodi od djetinjstva s bolešću koja se naziva Tourettov sindrom, i zbog koje ima poteškoće u govoru, nekontrolirane izljeve govora i tikove na licu. Kazao je da je kao dijete pisao pisma Djeda Mrazu i preklinjao ga da mu ispuni želju da bude normalan poput ostale djece, no danas svoju bolest smatra prednošću i svojom 'supermoći', piše Mirror.

'Bio je Božić i imao sam osam godina. Napisao sam pismo Djeda Mrazu, ali ga nisam tražio

Bila je to poruka očaja djeteta koje se pitalo čime je zaslužilo da ga snađe takva bolest

 igračke. Bila je to poruka očaja djeteta koje se pitalo čime je zaslužilo da ga snađe takva bolest', rekao je i prisjetio se kako je tri tjedna prije toga putovao s roditeljima vlakom, i kako su se putnici derali na njegove roditelje da ga utišaju, zato što nije mogao prestati govoriti. Taj mu se incident urezao u pamćenje i stvorio mu traumu i kompleks manje vrijednosti.

 'Kad imate osam i vaša obitelj zbog vas mora prolaziti kroz tolike osjećaje stida, ljutnje i

Kad se usredotočim na svoje strasti, tikovi i problemi u govoru u potpunosti nestanu

 povrijeđenosti, život vam baš nije lijep. No tada nisam znao da Tourettov sindrom uopće nije slabost', rekao je Aidy koji danas upoznava ljude s novostima iz svijeta vinarstva u Netfilxovoj emisiji 'The Three Drinkers'.

'Danas sam svjestan da je to moja supermoć. Jer kad se usredotočim na svoje strasti, tikovi i problemi u govoru u potpunosti nestanu. Dok me gledate na ekranima, ne biste uopće pomislili da imam Tourettov sindrom', objasnio je.

 Naravno, put do te spoznaje bio je dug, a na njemu je morao trpjeti zadirkivanje vršnjaka dok je pohađao školu. Prvi put je shvatio da njegova bolest prednost kad je s 13 godina zamolio ravnatelja da objasni djeci njegovo stanje, u nadi da će mu se djeca prestati rugati. Tada je shvatio da ravnatelj zapravo ne priča djeci o njegovoj bolesti, nego ju je opisivao kao supermoć. Dvije godine kasnije takav pogled na svoje stanje počeo je primjenjivati u životu. Počeo je usmjeravati energiju u stvari koje voli - studiranje kazališta,  puštanje glazbe kao DJ i glumu - i njegovi simptomi bolesti su se počeli povlačiti i u potpunosti nestajati.
Najčitanije

Najnovije

loader