Nakon što je podignula prašinu kada je javno objavila prepisku s porečkim restoranom, influencerica Doris Stanković je još jednom 'podigla prašinu'. Naime, gostovala je u podcastu Željke Markić, gdje je između ostalog prozvala transseksualne osobe. 'Poštujem ih, ali smatram da imaju poremećaj seksualnog identiteta', rečenica je kojom je opisala svoje mišljenje. Dok je ona smatrala kako je to samo iznošenje mišljenja, Romana Taylor, koja je uspješno završila svoju tranziciju, je povrijeđena. S obzirom na to da se osjećala prozvanom kada je pročitala riječi mlade influencerice, donosimo vam njezinu stranu priču. 

Romana Taylor odgovorila Doris: 'Moj je život vrijedan koliko i tvoj'
Story arhiva 

'Revoltirana sam i povrijeđena kao žena koja je prošla pakao kroz cijelu tranziciju, ali i kao ljudsko biće. Ako sam ja bolesna, kakvi su onda ti ljudi koji su me kroz moj put zlostavljali. Ja sam bila hrabra, a ne bolesna. Nikome nikada nisam radila probleme, a ovom se izjavom osjećam prozvano', za početak je za Story.hr progovorila Romana, koja je već neko vrijeme u braku s suprugom Markom.

Riječi 20-godišnje influencerice pripisuje lošem odgoju. 'Sve počinje od obitelji i od roditelja. Vjerujem da svi roditelji svoju djecu uče da ne mrze i da ne zlostavljaju 'drugačije' od sebe', bez dlake na jeziku je rekla i priznala da već dugo nije osjetila mržnju zbog onoga što je. 'Oko mene svi znaju tko sam i moram priznati da samo osjećam ljubav', rekla nam je. 

Romana Taylor odgovorila Doris: 'Moj je život vrijedan koliko i tvoj'
Filip Hofer 

Upravo je ljubav odgovor kakav želi poslati mladoj Doris. U telefonskom razgovoru odlučila se direktno obratiti upravo njoj. 'Ako si influencerica, ne smiješ tako nastupati. Ne osuđujem te, ali ti moram nešto poručiti. Moj je život vrijedan koliko i tvoj. Svi smo jednaki. Radi na sebi, jer si na krivom putu. Živi u ljubavi. Nemaš pravo prozivati ljude na ovakav način. Draga Doris, upoznaj me. Pozivam te da sjednemo zajedno pred medije i da se uvjeriš kakva sam zapravo', riječi su kojima se obratila influencerici.

Neiskusna je i ne zna što je život

Za kraj je istaknula kako ne može vjerovati da ovu mržnju šire vjernici. 'Nisam vjernica, ali ih poštujem. Ovo je poziv na nasilje koji budi još veći gnjev kod onih koji nas ne podržavaju. Jako mi je žao što je Doris među njima. Neiskusna je i ne zna što je život. Krajnje je nedopustivo dati medijski prostor takvim ljudima', ispričala nam je Romana, koja ističe kako se više ne boji zbog same sebe, već zbog mladih koje tranzicija tek očekuje. Za kraj je rekla kako se nada da će ovom porukom barem nekoga, ako ništa, potaknuti na razmišljanje. 

Romana Taylor odgovorila Doris: 'Moj je život vrijedan koliko i tvoj'
Instagram screenshot