Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća glumica o velikoj promjeni: 'Borim se sama sa sobom'

Autor E.N.
Autor E.N.

Otkrila što je odlučila promijeniti

Izvor: Instagram

Domaća glumica, 38-godišnja Marijana Mikulić, većinu svog slobodnog vremena posvećuje brizi i druženju sa sinovima koje ima sa suprugom Josipom, 11-godišnjim Ivanom, šestogodišnjim Andrijom i jednogodišnjim Jakovom. Nedavno je putem svog Instagram profila otkrila novost u svom natrpanom rasporedu; počela je vježbati. Za Story.hr ispričala je koliko joj je to teško ukomponirati u svakodnevicu te što ju obično sprječava kako bi uživala u tjelovježbi.

Povezane vijesti

Na fotografiji ste radili stoj na rukama, radi li se o jogi ili nečemu sličnom?

Već neko vrijeme se borim sama sa sobom i pronalaskom vremena za sebe, za tjelovježbu, za čitanje i gledanje bilo čega osim  crtića. Često s djecom moram plesati na dječju pjesmu 'Baby Shark' za kojom su zaluđeni. Već neko vrijeme osjećam bolove u leđima, a kada me uklještilo odlučila sam da je krajnje vrijeme da barem krenem s vježbom. Na fotografiji koju sam objavila na svojem Instagram profilu možete vidjeti jednu od vježbi za koju ću još morati dosta raditi da izvedem kako treba, ali evo, meni je i ovo za sada velik pomak. Pretplatila sam se na online program, jer uz troje djece to mi je zasad najjednostavnije izvesti. Sada mogu vježbati u bilo koje doba dana, i onoliko koliko mi to taj tren dopušta moje tijelo. Radim ono što mi paše, pa je to nekad tek temeljito istezanje pred spavanje ili bedtime joga.Što ste najviše učinili za sebe kada je vježbanje u pitanju?

Grozan sam kampanjac u vježbanju i baš ne volim tu svoju osobinu. Za djecu ću uvijek učiniti sve- moraju ići van, moraju na treninge, moraju imati kuhano, a sebe nekako uvijek stavljam na kraj. Ali eto, sad više nitko nije toliko mali da ne mogu odvojiti pola sata za vježbu, za par stranica knjige i slično. Pa se borim sama sa sobom i motiviram se da nemam više tako velike stanke.


Što mislite o vježbanju kod kuće, je li učinkovito?

Teško se organizirati za bilo što kad nas dvoje radimo a imamo troje djece, i nikoga tko bi nam mogao pomoći u razvoženju do škole, po treninzima, a tu je i mala beba. Nije lako odvojiti puno vremena za sebe, ali mislim da gdje ima volje da se nekako nađe i načina. Jako mi teško pada, na primjer navečer, kad svi legnu, vježbati jer sam i ja tada 'krepana', ali ako par dana nisam vježbala, navečer se barem istegnem- čisto da si stvaram naviku odvajanja vremena za tu aktivnost.

Unatoč tome što većinom vježbate doma, što mislite o treninzima u teretani? Jeste li išli u teretanu?

Meni su se najučinkovitiji pokazali treninzi jedan na jedan, gdje te stručna osoba vodi i radi s tobom vježbe baš za tvoje potrebe. Prati kako tijelo reagira, predlaže plan prehrane, ali to je zbilja skup sport i nije lako odvajati za takvo što. A i onda kada nešto iskrsne, a s djecom uvijek iskrsne, teže je otkazivati treninge. Tako da sam zasad odlučila pokušati ovako, pa ćemo vidjeti. Kada bude više vremena onda možda bude drugačije.

Postoji li sport u kojem ste se oduvijek htjeli okušati? 

Kick boks mi je mrak, takvo ispucavanje energije. Osim što se vidi na tijelu već nakon par treninga, toliko se dobro osjećaš da to nisu istine. Imala sam nezgodu s koljenom na jednom treningu i nisam se više usudila vratiti tome. Ali evo, to mi je tiha patnja.

Izbor Urednika

Royals