Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priznala da vodi tešku borbu: 'To je čudovište koje vas prati u stopu'

Ništa ne skriva

 Izvor: Instagram

Domaća influencericu i blogericu Ivanu Blažoti Mijoč na njezinom You Tube kanalu svakodnevno prati skoro 100 tisuća pratitelja, a u njezinim videima možete čuti beauty savjete i recenzije proizvoda. Nađu se tu i videi njezine svakodnevnice u kojima su glavne zvijezde suprug Dražen, jednogodišnji sinčić Lennox te četveronožni ljubimci Maza i Sushi. Međutim, Ivana je ovog puta na Instagramu progovorila o malo drukčijoj tematici, vrlo osobnoj. Priznala je, naime, kako se već dugo bori s psihičkim poremećajem s kojim se bori dva do tri posto svjetske populacije.

Povezane vijesti

Povezane vijesti

'OCD, OKP ili opsesivno-kompulzivni poremećaj nije simpatična navika slaganja lakova za nokte u boji uz hashtag #ocd. OCD je čudovište koje vas prati u stopu, tjera vam strah u

OCD je čudovište koje vas prati u stopu, tjera vam strah u kosti

kosti i govori vam da će se, ako ne napravite još jednu provjeru, dogoditi nešto strašno. Poput nesreće, eksplozije, smrti, gubitka voljene osobe. Pa onda napravite još jednu provjeru. I još jednu, za svaki slučaj. Iako znate da strah nema objektivno uporište i to vas dovodi do ludila', započela je ispovijest. Kazala je kako ponekad provjerava satima, i ponekad je strah i provjeravanje toliko umore da nema snage.

'Za hranu, igru s djetetom, odgovaranje na poruke i mailove, ustajanje iz kreveta. Stvari koje ljudi oko vas odrađuju malim prstom. Ponekad smrt djeluje kao oslobođenje, barem

Nekad imate sreće pa dijagnozu dobijete brzo

na nekoliko sekundi u vašim mislima. Koje vam postaju najgori neprijatelj, gori od svih hejt komentara na okupu. Nekad imate sreće pa dijagnozu dobijete brzo. Nekad je dobijete nakon 10 godina skrivanja strahova iza instagramičnih fotografija i osmijeha na vlogovima koje ste već toliko dobro uvježbali. Jer život ne čeka. Ali - ima Nade', napisala je Ivana. Zatim je otkrila kako se ona nosi s bolesti.


'Jer kad ga otkrijete, naučite i kako ga ukrotiti. Ne, OCD čudovište ne nestaje, ali ga

Jer kad ga otkrijete, naučite i kako ga ukrotiti

naučite prihvatiti i izdvojiti. Jer ono nije vi, ono je samo vaš pratitelj, vaša sjena. Ponovno učite uživati u malim stvarima za koje, kada je sjena bila puno veća, niste imali snage. Osmijeh vašeg djeteta postaje blistaviji, a vaše srce veće. Psihoterapija nije bauk. Život u sjeni jest', zaključila je.

Magazin

Royals