Brat bivšeg engleskog 59-godišnjeg nogometaša Garyja Linekera, 57-godišnji Wayne, prije nekoliko dana objavio je bizaran 'oglas' putem kojeg traži novu djevojku. Njegov luksuzan život inače je, bez da je uložio imalo truda, uvijek privlačio brojne atraktivne djevojke. Nedavnom objavom fotografije naveo je kako traži djevojku koja mora odgovarati velikom broju njegovih apsurdnih kriterija, a time zgrozio i mnoge obožavatelje.

Na svojem Instagram profilu objavio je vlastitu fotografiju, a ispod nje nabrojao je puno neobičnih kriterija koje djevojke moraju ispuniti: 'Morate voljeti starije muškarce, ali samo mene. Morate biti svjetska djevojka i starija od 30 godina (28 i 29 isto može proći), ali ne smijete biti mojih godina, jer to bi bilo čudno. Morate voljeti putovanja, letove u business klasi i boravak u nevjerojatnim hotelima. Budite spremne napustiti karijeru ili posao, ili barem da radite posao za koji je dovoljan samo laptop'. Iako svojim  objavama gotovo uvijek nasmije svoje pratitelje, ovog puta nije naišao na pozitivne reakcije.

No to ga nije omelo, a svojem 'oglasu' dodao je još nekoliko opširno objašnjenih uvjeta: 'Prihvatite i volite moju djecu i unuke te prihvatite da ja ne želim više djece. Iako, nikad ne recite nikad. Morate prihvatiti moje prijatelje, ja ću prihvatiti vaše. Na poruke odgovaram i djevojkama, ne samo muškarcima, pa morate i to prihvatiti. Još jedna stvar. Morate dobro poznavati geografiju, djevojke koje misle da je Lincoln u Walesu nisu dobrodošle. Budite inteligentne, ali ne dosadne'.

Vrlo brzo izazvao je 'lavinu' burnih komentara u kojima su ga djevojke nazvale neukusnim homofobom. Osim vrijeđanja, brojni pratitelji, kojih ima više od pola milijuna, počeli su se šaliti na njegov račun: 'Zaista mi nije jasno kako si ti još uvijek sam', 'gdje da potpišem, tatice', 'imam vozačku dozvolu, ali sa mnom možeš podijeliti moj Peugeot', samo su neki od komentara. Na sva 'podbadanja' ipak nije ostao potpuno ravnodušan i već sljedećom objavom ponovno se oglasio: 'Nije mi žao jer bio je to smiješan post i ponosan sam na to. Bila je to zafrkancija', napisao je.