Iako je njegov glumački rad neosporan te se mora priznati da je jedan od najboljih u Hollywoodu, 58-godišnji Tom Cruise je privatno, kažu oni koji ga poznaju, veoma čudan, a njegovo ponašanje je ponekad zastrašujuće i neshvatljivo. U prilog tome svakako idu i posljednja šuškanja koja se vežu za 170 centimetara visokog glumca u kojima se navodi kako posljednjih mjeseci opsjeda susjedu koja živi nedaleko od luksuzne vile koju ima u New Yorku.

Jednom joj je ostavio čarape i par vlastitih dlačica zamotanih u papir

 'Prijavila ga je nadležnim institucijama jer se stalno šuljao oko njezina posjeda. Kad bi ona izašla iz kuće, on bi se pravio da je tamo sasvim slučajno. Nekoliko puta joj je ostavio i darove poput cvijeća, čokolade, naušnica, a jednom joj je ostavio čarape i par vlastitih dlačica zamotanih u papir. Bila je prestravljena', rekao je drugi susjed. Iako nije poznato koja je to dama toliko zaludila Cruisea da joj se svako malo mota oko posjeda, isti susjed navodi da je riječ o ženi u kasnim tridesetima. 'Ona je predivna, situirana dama koja drži do sebe i nije poznata', nadodao je. 

 Inače, Cruise je posljednjih tjedana itekako uzbuđen jer je objavljeno jer će snimati prvi film u svemiru.  Izvori bliski portalu Variety koji je prvi objavio ovu vijet kažu da će proračun ovog filma iznositi barem 200 milijuna dolara dok će Tom Cruise zaraditi, procjenjuje se, između 30 i 60 milijuna dolara. On neće samo glumiti već će biti i producent filma te će dobiti i postotak od njegove zarade.