U posljednje vrijeme sve više javnih osoba progovara o svojim manama, odnosno o ne uklapanju u standarde ljepote koji su često nerealni. Svoje priče i iskustva počeli su dijeliti na društvenim mrežama, mjestu poznatom po uljepšavanju stvarnosti. Kojim se god poslom bavili ili koliko god godina imali, svakodnevno gledanje savršenih ˝fotografija na društvenim mrežama barem je jednom loše utjecalo na svakoga od nas. Često uspoređujemo i preispitujemo svoje vrijednosti iako smo svjesni da idealizirani prikazi života na društvenim mrežama nisu stvarnost jer svatko ima probleme, samo o njima ne govori na tim platformama. Glas poznatih osoba najbolje se čuje i može doprijeti do mnogo ljudi te tako potaknuti promjenu, posebice među mlađim obožavateljima. Body positivityju odlučila se pridružiti i mlada glazbenica Jelena Žnidarić Zsa Zsa, koja je otvoreno progovorila o svojoj borbi s aknama. Iako nije bilo lako učiniti taj korak, osjetila je olakšanje kada je prvi put objavila fotografiju svoje kože. Što je točno tom objavom htjela postići te što ju je potaknulo da o svom dugogodišnjem problemu progovori na društvenim mrežama, otkrila nam je u intervjuu.

Story: Objavom neretuširane fotografije, bez imalo šminke, pridružili ste se pokretu body positivity. Što vas je potaknulo na to?

Nisam bila ni svjesna što točno radim sve dok nisu počele stizati pozitivne reakcije te komentari potpore te olakšanje. Nisam znala zašto, ali osjećala sam da moram… i još me nešto gura, nemam objašnjenja. Ali sada sam dobila odgovor na pitanje zašto - jer ljudima to treba. Dosta im je prenemaganja, iskrivljenih vrijednosti i slika. Došlo je zanimljivo doba, a osjećam da tek dolazi ono najzanimljivije.

Story: Što za vas znači body positivity?

Prihvatiti svaku raznolikost kao ljepotu, posebnost i priču. Neke su priče teške, neke malo lakše, ali u njih je utkan život. Kada naučiš pročitati njihovu poruku - koju je ponekad teško odmah pronaći, ali korak po korak doći ćeš do toga, onda sve ima smisla. Shvatiš i dublji razlog zašto je to tako kako jest. Možda baš zato da možeš suosjećati s nekim drugim. Za mene body positivity znači prihvatiti sebe baš onakvog kakav jesi, sa svim vrlinama i onim što ti vidiš kao mane. Kad si zadovoljan sobom, prihvatit ćeš i druge baš takve kakvi jesu - posebni i lijepi! Možda zvuči kao klišej, ali je istina.

Cijeli intervju s Zsa Zsom pročitajte u novom broju magazina Story koji možete kupiti od srijede, 30. rujna 2020. godine

U novom broju pronaći ćete i specijal HOME sa najboljim inspiracijama za uređenje doma, a za sve koji žele dizajnerski potpis u domu, u prodaji je i poseban paket sa eNVy room dekorativnom jastučnicom koju možete pronaći u dvije varijante i to po cijeni od 39,90 kuna