Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća glumica: 'Pravimo se da je sve isto kao prije'

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Ženska snaga u jeku pandemije

Izvor: Robert Gašpert

U zagrebačkom Kerempuhu 10. listopada na programu je praizvedba predstave ‘Umri ženski’ koju režira Rajko Minković, dramaturgiju potpisuje Dora Delbianco, a glavne će uloge odigrati Nina Erak Svrtan, Mirela Videk Hranjec, Mia Anočić Valentić i Ines Bojanić. Kako napreduju posljednje pripreme i kako je raditi na predstavi koju krasi mnogo snažnih ženskih glasova, otkrila nam je Nina Erak Svrtan.

Story: Bliži se premijera predstave ‘Umri ženski’, kako napreduju pripreme?

Odlično, uz poneko razbolijevanje kolega pa smo trenutačno desetkovani, ali sve je u redu i idemo dalje.

Story: Kakva je vaša uloga ili je to iznenađenje za premijeru?

Bit će iznenađenje, ali mogu otkriti da glumim majku koja ima tri kćeri i upitno je što će biti kada umre te kako će se raspodijeliti nasljedstvo.

Nina Erak Svrtan Izvor: Robert Gašpert

Story: Predstava nastaje većinom ženskim snagama, kako vam je raditi u tom okruženju?

Mislim da je nama super, pogotovo kada sve počnemo govoriti u isti glas, a redatelj si počne čupati kosu. Ženski su prohtjevi malo drukčiji od muških, ali redatelj ima dobre živce pa nas podnosi. Moje cure iz ansambla su genijalne, dobro se slažemo i puno proba prođe uz smijeh, izmjene recepata, savjeta o njezi male djece... Svašta mi možemo u isto vrijeme.

Story: Jeste li se s autoricom teksta Marinom Vujčić savjetovali u vezi s likovima?

Ne, ona nije bila u Zagrebu i s njom su se o tekstu dogovarali redatelj i dramaturginja. A ja sam zadovoljna jer kada je Marina vidjela plakat, rekla je: “O, drago mi je kako Nina izgleda.” To mi je super.

Story: Jesu li se promijenili uvjeti rada zbog koronavirusa ili je sve isto kao i prije?

Pravimo se da je isto kao i prije, iako je drukčije i sve pomalo podsjeća na znanstvenu fantastiku. Držimo se mjera. Svako jutro kada dolazimo u kazalište mjere nam temperaturu, dezinficiramo ruke, ali ne možemo, nažalost, igrati s maskama na licu jer moraš osjetiti i vidjeti partnera. No koliko možemo, pazimo na razmak. Sretni smo što nam dolazi publika i što napunimo kazalište u kojem je zbog epidemioloških mjera smanjen broj mjesta.

Najčitanije

Najnovije

loader