Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renati Sopek se ostvarila velika želja o kojoj je dugo maštala

Autor N.R.

Sve je ispričala u razgovoru za Story.hr

 Izvor: Story arhiva

Nakon što se ranije ove godine u travnju pohvalila novom diplomom s jednog od najpoznatijih studija komunikacijskog menadžmenta u svijetu – Bernaysu, 41-godišnja novinarka i voditeljica Renata Sopek napravila je veliku promjenu. Nakon 20 godina rada u novinarstvu, što je najviše podrazumijevalo voditeljske uloge pred kamerama, krenula je u novu avanturu - zaposlila se u PR agenciji Millenium promocija.

Iako je cijeli njezin put ovo nekako i podrazumijevao, čovjek se uvijek mora naviknuti na tako velike promjene. Upravo smo je zato kontaktirali. Renata je za Story.hr otkrila kako je prošao prvi radni dan, kako u agenciji tako i u spomenutoj Visokoj školi, gdje je počela držati predavanja mladim studentima. 

Od kud želja za promjenom nakon 20 godina?

Mislim da to nije neobično, upravo kad vidite ovako dug vremenski period. Smatram to i logičnim slijedom, budući da sam se pet godina obrazovala, da bih stekla zvanje stručnog specijalista u odnosima s javnošću. Također, predavanja na fakultetu su mi bila velika želja o kojoj je bilo riječi još tijekom mojeg školovanja na Bernaysu.

Predavanja na fakultetu su mi bila velika želja o kojoj je bilo riječi još tijekom mojeg školovanja na Bernaysu

Možete li nam reći nešto više o novoj poziciji?

Primarno je riječ o angažmanu na projektima u okviru odjela za odnose s javnošću, a s obzirom na to da je upravo PR područje u kojem se želim intenzivno razvijati drago mi je da imam priliku to i realizirati u Millenium promociji, vodećoj agencija za odnose s javnošću u Hrvatskoj i jednoj od najuspješnijih agencija za integrirano komuniciranje. Iako već godinama blisko surađujem s medijima, a iza mene su i brojni projekti u kojima je komunikacija bila važan segment, u agenciji poput MPR-a imate mogućnost razvijati se u različitim područjima komunikacijske industrije, raditi na raznovrsnim i zanimljivim projektima te surađivati s brojnim klijentima, što je nezamjenjivo i vrijedno iskustvo. Kažem, trenutno me najviše motivira rad i razvoj u odnosima s javnošću, ali s nestrpljenjem iščekujem i prilike za usavršavanje u nekim drugim područjima, poput event managementa.

Hoće li Vam nedostajati sve što ste gradili toliki niz godina?

Neće mi nedostajati, jer ovaj novi angažman ne isključuje ono što sam do sada radila te ću i dalje biti prisutna na projektima na kojima su me ljudi navikli vidjeti. Isto vrijedi za sve buduće angažmane, kako voditeljske tako i one vezane uz sport i tjelovježbu.

Povezane vijesti

Kako je prošao prvi dan? Jeste li osjetili nervozu?

Ma kakva nervoza! Dio tima znam godinama i upravo mi je Millenium promocija pomogla da, prije gotovo deset godina, pokrenem svoju prvu autorsku emisiju.Prvi dan je prošao odlično, radno, ali u opuštenoj atmosferi.

Što ćete najviše pamtiti iz svoje televizijske ere? Postoje li neke anegdote kojih se rado prisjećate?

Najviše ću pamtiti dinamiku takvog tipa posla, putovanja i snimanja s kolegama od kojih su mi mnogi postali prijatelji, iskustvo koje sam stjecala tijekom godina i koje mi je pomoglo u svim segmentima poslovanja, osobito po pitanju javnog nastupa.

Čemu Vas je dosadašnji poslovni svijet naučio?

Da sve mora biti - "jučer"!

Također, da se cijeni profesionalizam i odgovornost, i da sve što postavite kao cilj možete ostvariti ako ste vrijedni i uporni. Ali i da ništa što ima čvrste i kvalitetne temelje ne dolazi preko noći.

Kako je prošlo prvo predavanje?

Priča vezana uz prvo predavanje mi je osobito draga jer je vezana uz moju prijateljicu iz kvarta Helenu koju znam cijeli život i puno mi je pomogla savjetima vezanim uz rad u agenciji, a sad s njom radim i na kolegiju "Tehnike javnog nastupa". Kolegij objedinjuje ono što radim dvadeset godina i svojim iskustvom uistinu mogu studentima pomoći, u praktičnom smislu, da savladaju sve potrebno za kvalitetnu prezentaciju sebe, tvrtke koju predstavljaju, svoje ideje ili da odrade dobar javni nastup.

Sigurna sam da ću uspjeti, kao i do sada

Kako su Vas studenti prihvatili, s obzirom na to da Vas znaju od prije iz medija?

Imali smo uvodno predavanje i upoznavanje, a sve ostalo će doći tijekom vremena. Studenti me znaju, i vjerujem da ćemo proći kolegij na obostrano zadovoljstvo.

Što će Vam ovdje predstavljati najveći izazov?

Imam dva velika noviteta, kada govorim o profesionalnoj sferi svog života i želim sve kvalitetno uskladiti i dati svoj maksimum. Najveći izazov mi je uklopiti sve obaveze u svoj dnevni raspored jer sam do sada imala "klizno" radno vrijeme i sve sastanke, snimanja i obveze prilagođavala sam sebi, a sada se ja morati prilagoditi većem broju obveza i posla. Ali, sigurna sam da ću uspjeti, kao i do sada. 

Magazin

Royals