Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Unuka srpske princeze progovorila o traumatičnom boravku u sekti

Autor J.P.B.
Autor J.P.B.

'Plakala sam, ali ne od bolova'

Izvor: Instagram

Unuka srpske princeze, 84-godišnje Jelisavete Karađorđević, američka glumica India Oxenberg, prošla je kroz vrlo težak period, i to kada se našla u popriličnoj opasnoj sekti. O svemu je s majkom Catherine, također glumicom i kćerkom Jelisavete i njezinog supruga Howarda Oxenberga, ova 29-godišnjakinja progovorila u dokumentarcu za magazin People.

Naime, prije nekoliko godina India se pridružila kultu NXIVM. Sebe opisuju kao marketinšku tvrtku sa sjedištem u blizini New Yorka, koja nudi osobni i profesionalni rast putem seminara. Međutim, ovu su 'tvrtku' njujorški tužitelji prozvali sektom, odnosno platformom za regrutiranje ljudi u tajno društvo u kojem su žene prisiljene na seksualno ropstvo.

Tome svjedoči i India, koja se u intervjuu prisjetila mučne noći 2016. godine, kada je već pripadala kultu. Tada joj je zapovjeđeno da sa sebe skine svu odjeću i s još nekoliko žena uđe u sobu. 'Dvije žene su me držale za ruke i noge kako se ne bih grčila', rekla je glumica.

'Tamo su mi u kožu urezani inicijali vođe kulta Keitha Raniera. Sjećam se mirisa spaljenog mesa. Sjećam se da sam plakala, ali ne zbog bolova, već zbog toga što nisam imala izbor da kažem ne', prisjetila se India, koju su u svrhu samopomoći natjerali na spolne odnose s Ranierom.

'Jedna od prvih zapovijedi bila je zavođenje Keitha. Rečeno mi je da je to zadatak nakon kojeg ću se osjećati manje ranjivo', rekla je India, koju je upravo majka spasila 'iz ralja' ove sekte. Upravo je ona prva 2017. godine izašla u javnost sa svojom borbom za spas kćeri.

'Bila sam nasmrt prestrašena, ali to mi nije bilo važno. Znala sam protiv čega se borim. Znala sam da se nitko nije usudio napraviti ono što sam ja jer ih je ova sekta financijski uništila. A ja sam morala spasiti svoju kćer', rekla je Catherine, kojoj je India danas beskrajno zahvalna.

'Ne mogu riječima opisati koliko sam zahvalna na tome. Nisam vidjela budućnost za sebe dok sam bila tamo. Bila sam zaista posvećena tome da u tome kultu budem zauvijek, na neodređeno vrijeme. Mislim da nitko ne misli da bi mogao izgubiti život, ali i dalje biti ovdje. Ali stvarnost je takva da mi je ova sekta otela život. Danas imam drugu priliku da zapravo samo imam svoj život i budem poput normalne 29-godišnjakinje koja nije sve izgubila, koja nije jedna od onih žena koje će provesti ostatak svog života ili u zatvoru, ili u kućnom pritvoru, ili s pečatom Keitha Rainera', zaključuje India.

Najčitanije

Najnovije

loader