Premda je 94-godišnja kraljica Elizabeta nakon mjeseci skrivanja u karanteni u dvorcu Windsor nedavno nastavila sa svojim javnim kraljevskim dužnostima i audijencijama, drugi val pandemije natjerao ju je da uspori i bude opreznija. Zbog toga je majka princa Charlesa u srijedu morala izvući svoje 'tajno oružje' pomoću kojeg će uspjeti održati u pogonu 'kraljevsku mašineriju' koja je pretrpila jak udarac odlaskom princa Harryja i Meghan Markle u SAD-e, piše expresss.co.uk.

NUŽDA NE PITA Kraljica Elizabeta izvukla svoje 'tajno oružje'
Profimedia 

Kraljica se obratila za pomoć grofici od Wessexa, 55-godišnjoj Sophie, da joj potajno pomogne oko kraljevskih obaveza i uskoči na njezino mjesto. Kako se Sophie u proteklih nekoliko mjeseci pokazala uspješnom u tome, kraljica joj je počela dodijeljivati sve odgovornije zadatke, koje bi inače davala princu Williamu ili princu Harryju. Tako je grofica nedavno odradila virtualni kraljevski posjet Libiji u znak potpori obrani ženskih prava u toj afričkoj zemlji.

NUŽDA NE PITA Kraljica Elizabeta izvukla svoje 'tajno oružje'
Profimedia 

Osim toga, grofica je nedavno posjetila i centar za prihvat izbjeglica i tražitelja azila u Tripoliju, kako bi se upoznala s njihovom situacijom. Mnogi bi rekli kako je jako nesebično od Sophie, koja je zauzeta obavezama oko 12-godišnjeg sina Jamesa i 16-godišnje kćeri Louise koje je dobila u braku s grofom Edwardom Wessexom, što je pristala pomoći kraljici s obzirom da ju je u prošlosti kraljevska obitelj ignorirala kad je njoj bilo važno, Naime, Sophie je prijavila svoje fotografije na natječaj koji je organizirala Kate MIddleton za 'Hold Still' projekt, želeći joj na taj način pružiti podršku. Međutim, od svih prijava na kraju samo Sophieina prijava nije bila prihvaćena.