Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Sean Connery

Autor I.G.

Legendarni glumac preminuo u 91. godini

 Izvor: Profimedia

Legendarni škotski glumac, Sir Sean Connery, koji je utjelovio prvog Jamesa Bonda, preminuo je u 91. godini života, objavio je BBC. Vijest o smrti potvrdila je glumčeva obitelj.

Sean Connery Izvor: Profimedia

  Iza glumca je ostala supruga, umjetnica Micheline Roquebrune, s kojom je bio u braku od 1975. godine te 57-godišnji sin Jason kojeg je dobio u prvom braku s glumicom Diane Cliento. Legendarni oskarovac iza sebe je ostavio brojne filmske uspješnice, a ona najzapaženija zasigurno je u ulozi tajnog agenta 007. Osim po filmskim ulogama, Sean Connery bio je na glasu i kao jedan od najvećih holivudskih zavodnika, a časopis People u nekoliko ga je navrata proglasio 'najseksi muškarcem na svijetu' i 'najseksi muškarcem stoljeća'. Zahvaljujući svojoj blistavoj karijeri 2000. godine je postao vitez.

sean connery Izvor: Profimedia

Inače, glumačku karijeru započeo je 1951. godine u kazalištu, a vrlo brzo ja zainteresirao producente koji su mu počeli nuditi uloge u brojnim britanskim serijama i filmovima. Slavnog tajnog agenta glumio je u prvih pet nastavaka te se potom vratio 1971. godine i odglumio u još dva nastavka slavne franšize. U lipnju 2006. godine dobio je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instituta i tada je objavio da odlazi u mirovinu što se glume tiče. Radio je kao režiser na nekoliko filmova te je u animiranim filmovima davao glas, no više nikad nije stao pred kamere.

sean connery Izvor: ProfimediaMagazin

Royals