Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMRT U KRALJEVSKOJ OBITELJI Kraljica obavijena tugom

Jako će joj nedostajati

 Izvor: Profimedia

Britanska kraljica Elizabeta zasigurno će 2020. godinu smatrati jednom od najgorih tijekom njezine vladavine koja traje punih 68 godina. Osim što su princ Harry i Megah Markle okrenuli leđa kraljevskoj obitelji i pobjegli s dvora u SAD-e, i što se pojavila pandemija koronavirusa, 94-godišnju monarhinju su pogodile i smrti nekoliko članova kraljevske obitelji, a najnovija u nizu je kraljičina rođakinja, Lady Elizabeth Sharkeley, koja je preminula u 79. godini, javlja New Idea. Kraljici Elizabeti jako će nedostajati jer su si bile bliske, a Lady Elizabeth joj je bila i od velike pomoći jer je za kraljicu organizirala razne evente.

 Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

Lady Elizabeth preminula je prirodnom smrću u svom domu, okružena obitelji, a bila je poznata kao planerica mnogih raskošnih eventa i zabava za kraljevsku obitelj. Tijekom 1960-ih osnovala je firmu 'Party Planners' i otada je priredila nezaboravne zabave, poput one za kraljičin 80. rođendan, a organizirala je i vjenčanje pjevača Stinga i njegove supruge Trudie Styler, kao i proslavu 70. rođendana bivše britanske premijerke Margaret Thatcher. Tužna vijest o njezinoj smrti kraljici je stigla nakon što je u rujnu saznala da je preminuo njezin prijatelj kojeg je, kako je kazala, duboko cijenila, Šeik Sabah Al Ahmad.

Kraljica Elizabeta II. Izvor: Profimedia

 Kraljičini planovi o okupljanju kraljevske obitelji tijekom božićnih praznika smrću rođakinje još su više dovedeni u pitanje, a pogotovo zbog mjera koje se uvode zbog drugog vala pandemije. Navodno je trenutno u dvoru na snazi tzv. pravilo šestorice, koje određuje kako kraljica ne smije biti istovremeno u sobi s više od pet osoba, šestero uključujući i nju. To na njezinu veliku žalost znači da božićne praznike neće moći provesti sa svojom djecom i njihovim kompletnim obiteljima u isto vrijeme.

Magazin

Royals