Svaka nova situacija donosi nove borbe - bilo sa sobom ili za sebe. Meni je sve izazov, ali mislim da sam sve dobro podnijela - rekla je pjevačica Neda Parmać osvrćući se na posljednjih sedam mjeseci tijekom kojih smo se svi susreli s izazovima koje nam je priredila pandemija.
Unatoč optimizmu, svjesna je da život još neko vrijeme neće biti onakav kakav je bio prije pojave koronavirusa.

Za glazbenike nema dovoljno razumijevanja

 - Životi glazbenika još se nisu vratili u normalu, a kako mi se čini, tako će biti još neko vrijeme. Za glazbenike nema dovoljno razumijevanja i to me najviše zabrinjava. Korona je utjecala na mnogo toga, među ostalim i na album grupe Gelato Sisters koji, uz Aquarius Records, financiramo vlastitim novcem, ali njega zbog korone i otkazivanja koncerata sada nema - kaže Neda.
No nije sve tako crno. Kada radite ono što volite, uvijek se pronađe način za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Tako je Neda s grupom Gelato Sisters snimila videospot za novi singl.
- Snimile smo video za jednu obradu. To će biti najava nadolazećeg albuma hrvatskih obrada na kojem će biti i četiri autorske pjesme. Jako smo uzbuđene zbog svega i nadamo se da će se slušatelji rado poslušati neke stare hitove - govori.
Uzbuđeni su i gledatelji emisije ‘Tvoje lice zvuči poznato’ koji svake nedjelje na Novoj TV mogu gledati Nedine transformacije.

Neda Parmać: 'Suprug je preuzeo kućanske poslove dok se ja bavim probama'
Modna sova 


- Pratim taj show otkad se počeo emitirati. Taj format odgovara mojem temperamentu. Osim toga, ima pozitivan odjek u javnosti, ljudi ga stvarno vole, medijski je jako praćen, a ta je vrsta angažmana zanimljivo testiranje vlastitih granica - kaže Neda.
Zahvaljujući ljudima koji rade iza kulisa, Nedi je to iskustvo još ljepše.

Manje su mi zabavne muške transformacije, vjerojatno zato što inače preferiram ženske nastupe

 - Uvijek sam se voljela vratiti u šminku i garderobu jer je atmosfera fenomenalna - od zafrkancije do podrške. Kad se sjetim koliko sam puta zvala kostimografkinju Eminu Kušan jer sam se brinula kako ću izgledati u nekom kostimu i njezinih odgovora. Ma genijalno! Svi ti ljudi, kao i produkcija učinili su mi ovo iskustvo nezaboravnim - dodaje.
Neda se preobrazila u brojne sjajne glazbenike, od Tereze Kesovije do Mladena Grdovića. Iako odlično ‘skida’ kolege, priznaje da joj nešto nedostaje u tim transformacijama.
- Manje su mi zabavne muške transformacije, vjerojatno zato što inače preferiram ženske nastupe. Žene ipak malo više plešu i imaju atraktivnije nastupe - objasnila je.
Osim što iz emisije u emisiju nastoji dati sve od sebe kako bi njezini nastupi bili što bolji, pjevačica otkriva da je zahvaljujući sudjelovanju u showu naučila puno o sebi.
- Inače volimo preuveličavati probleme, a sada sam naučila da za to nemam vremena ni živaca. Primjerice, kada sam dobila pjesmu ‘Con Calma’ dva sam dana bila zabrinuta i uvjerena da neću moći naučiti sav taj tekst. No odradila sam nastup, naučila pjesmu, ali i lekciju - iskrena je.
Neda je jedna od rijetkih osoba s domaće javne scene koja je progovorila o svojim unutarnjim borbama, točnije o depresiji i tjeskobi s kojima se bori od školskih dana. Ipak, Pločanka kaže kako se trudi da joj to ne pokvari lijepe životne trenutke među kojima je i sudjelovanje u showu.

Neda Parmać: 'Suprug je preuzeo kućanske poslove dok se ja bavim probama'
arhiva Storyja 


- Tijekom vremena naučila sam si olakšati život i ne razmišljati previše o dalekoj budućnost. Živim dan po dan i shvatila sam da je to jedini recept za život bez stresa. Borim se sa strahom od nepoznatog pa zato puno vježbam jer ne želim i ne volim ništa raditi polovično, a tako pristupam i svojim nastupima u emisiji. Nikada mi nitko nije pomogao svojim savjetom. Mislim da svatko mora pronaći svoj način i, naravno, željeti se izliječiti. Tek kada shvatite da vas nitko ne žali, da zapravo nikome iskreno nije stalo do vaših problema, da nema smisla žaliti se i tražiti iskreno suosjećanje, počinje oporavak. Uvijek sam spremna pomoći, dati savjet, napravit ću sve za osobe kojima je potrebna bilo kakva pomoć, ali u trenutku kada vidim da je jedina satisfakcija sažaljenje, dižem ruke - odlučna je Neda.

Borim se sa strahom od nepoznatog

 Najveća su joj podrška suprug, tenor Damir Klačar, član zbora HNK u Zagrebu, i šestogodišnja kći Adriana koji ponosno s kauča svake nedjelje bodre svoju najdražu kandidatkinju.
- Adri ima mišljenje o svemu. Ponosna je, pogotovo kada joj prilaze prijatelji hvaleći moje nastupe. Damir mi pomaže u svemu osim u pjevanju jer neke transformacije glasnicama čine upravo suprotno od onoga što profesori pjevanja poučavaju, a to je ‘štednja’ glasnica. Preuzeo je velik dio kućanskih obaveza, što je i više nego dovoljna pomoć dok se ja bavim probama i nastupima - ispričala je pjevačica.
Premda je, kao i svima nama, u ovim neizvjesnim vremenima teško bilo što planirati, Neda kaže da ima neke jasno zacrtane ciljeve do kraja 2020. godine.
- Godinama imam isti plan. Zadržati zdrav razum, optimizam, rasti koliko prilike to dopuštaju i nastojati se ne nervirati - iskrena je Neda.