Domaće medije jutros je obišla vijest kako je u 77. godini preminuo legendarni glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac. Nakon što je početkom kolovoza završio u bolnici zbog koronarne bolesti koja mu je bila zahvatila krvne žile te unatoč uspješnoj operacije, tijekom kojeg su mu ugrađene tri premosnice, glazbeniku se stanje zakompliciralo te je preminuo jutros u 6.50 sati u bolničkoj sobi zagrebačkog KBC-a u kojoj je ležao već tri mjeseca. Iza Kiće Slabinca ostali su brojni glazbeni hitovi, ali i uspomene na jednog velikog čovjeka o čemu svjedoče i oproštajne poruke kolega i prijatelja koje se od jutros nižu na profilima društvenih mreža.

Hvala ti na svim remek djelima, legendo

 'Otiš’o je s mirisima jutra... Moj prijatelj Kićo. Bila mi je čast biti Tvojim mlađim kolegom... Za mene si najveći i najtalentiraniji pjevač... Bio si i ostat ćeš moj uzor... Sve sam Ti rekao, nebrojeno puta, Bogu hvala. Hvala Ti na podršci i prijateljstvu, svakom savjetu i veseloj poruci kojom si uvijek uljepšao dan! Hvala Ti na iskrenosti... Hvala ti na svim remek djelima, legendo', napisao je na svom Facebook profilu Jacques Houdek uz snimku na kojoj s preminulim pjevačem izvodi pjesmu 'Otiš'o je s mirisima jutra'.To osječko sunce je Krunoslav Kićo Slabinac

 Uz istu pjesmu od glazbenika se oprostio i dugogodišnji prijatelj Miroslav Škoro. 'Moj Osijek pun je sunca, uz Dravu, miran i tih, pa čak i u jesen poput ove, jer moj Osijek su čudesni ljudi i o njima, o tim suncima, pjeva Branko Mihaljević. Jedno takvo veliko sunce iz Rajznerove na svijet su donijeli teta Dragica i čika Stevo 1944. godine. To osječko sunce je Krunoslav Kićo Slabinac koji je jutros izgubio bitku s teškom bolešću. Moja se pokojna majka nikada u životu nije smijala kao kad smo Kruno i ja došli k njoj jedne večeri u Višnjevac, jer je Kići sve bila pozornica i on je svaku tu pozornicu, svaki taj prostor osvajao i ispunjavao svojom genijalnošću. Bog mu je dao bezbroj talenata i on je te talente pretvorio u jednu od najvećih karijera. Jutros je, stazom što vijuga, otišao veliki hrvatski umjetnik, skladatelj i moj lega Krunoslav Kićo Slabinac', emotivno je napisao pjevač.

'OTIŠ'O JE S MIRISIMA JUTRA' Kolege se opraštaju od Kiće Slabinca
Facebook 

Napustio nas je veliki dječak, razigrana duha

 Od glazbenika se putem svog Facebook oprostila i operna pjevačica Sandra Bagarić. 'Napustio nas je veliki dječak, razigrana duha, zabavljač, čovjek koji je pričao najbolje viceve, ova fotka je s turneje po Americi gdje smo se smijali, pjevali, otkrivali svijet... Uvijek ću te pamtiti po zvonkom glasu, vedrom duhu, bio si raja, dragi Kićo, počivaj u miru', napisala je Sandra uz zajedničku fotografiju s preminulim Kićom Slabincem.

Svoju žalost zbog smrti slavonskog glazbenika izrazila je i pjevačica Nina Badrić u objavi koju je podijelila s pratiteljima na svom Instagram profilu. 'Izuzetan glazbenik izuzetan pjevač, nevjerojatno duhovit čovjek ,veliki zabavljač. Jedna od najvećih legendi koje smo imali. Živjet ćeš zauvijek kroz svoje nezaboravne pjesme. Počivao u miru dragi naš Kićo', napisala je Nina.