Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EMOCIJE PREPLAVILE DRUŠTVENE MREŽE 'Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno'

Autor I.G.

Tužan oproštaj od velikog glumca

 Izvor: Facebook

Vijest o smrti legendarnog glumca Mustafe Nadarevića koji je borbu sa zloćudnim karcinomom izgubio u 78. godini života, potresla je brojne obožavatelje, kolege i prijatelje koji se od velikog kazališnog i filmskog glumca opraštaju putem društvenih mreža. Jednu od najemotivnijih poruka upućenih preminulog glumcu na svom je Facebook profilu objavio 59-godišnji glumac Emir Hadžihafizbegović.

 Izvor: Story

Povezane vijesti


'Danas u 12 sati na bolji svijet preselio je veliki čovjek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević', započeo je glumac objavu uz koju je podijelio zajedničku fotografiju s dugogodišnjim prijateljem.

Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno

 'Prije skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu 'Otac na službenom putu' Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice 'Kod amidže Idriza' najznačajniji poslije 'Oca'. Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila... Radili smo 12 godina kultnu seriju 'Lud zbunjen normalan' i roman se može napisati s tog seta koji je trajao toliko godina. Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu. Njegovi 'Glembajevi', 'Sirano de Beržerak', Gogoljevi i Čehovljevi junaci bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla. O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falit ćeš mi beskrajno. Falit ćeš i svima onima koji su te poštovali i voljeli. Molim Uzvišenog Gospodara svih svjetova da ti podari lijepi Džennet i tim Džennetom vječno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čovječe, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj', poručio je još jedan glumački velikan Emir Hadžihafizbegović.

Magazin

Royals