Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Veliki povratak domaće pjevačice: 'Dugo je to tinjalo u meni'

Autori M.D. Autori N.R.
Autori M.D. Autori N.R.

Nakon 20 godina, unutarnji glas joj je rekao da je vrijeme da sada to učini

Izvor: promo

Devedesete mnogi nazivaju zlatnim dobom hrvatske zabavne glazbe. Mnoga imena su u to vrijeme osvajala radijske top liste, a među njima je bila i Dolores, kao neizostavno ime mnogih festivala zabavne glazbe, ali i fešti. Iako je tada žarila i palila na domaćoj sceni, odlučila se posvetiti obiteljskom životu. Ipak, 2020. ju je ipak potaknula da je vrijeme da ispuni svoju ogromnu želju. Nakon toliko godina, Dolores se vratila s pjesmom 'Historia'.

Što je sve radila u to vrijeme dok je nije bilo, ali i kako to da se baš sada odlučila vratiti, ispričala je za Story.hr.

dolores Izvor: promo

Kako to da ste baš ovo vrijeme izabrali za povratak na scenu?

Proljetos, zbog ove pošasti koja hara svijetom, nisam dva mjeseca otišla od kuće, pa sam kao i mnogi drugi umjetnici, imala dovoljno slobodnog vremena za posvetiti se sebi i svojim željama. Ono što je dugo tinjalo u meni, nekako se odjednom pretvorilo u plamen. I jednostavno mi je ona Ja u meni rekla, sad je vrijeme da to učiniš.

Što je bio okidač?

Vjerojatno bi mračno zvučalo da kažem da sam se prepala corone i požurila to napraviti prije no što me eventualno uzme pa skončam bez da si ostvarim posljednju želju. Ali stvarno se nisam uplašila, jednostavno se dogodilo kako se već neko vrijeme spremam na tu glazbenu avanturu i obzirom na ovu općenito lošu 2020., neka iznjedri bar nešto dobro da popravi malo prosjek.

dolores Izvor: promo

Što ste radili dok se niste bavili glazbom?

Posvetila sam se većinom privatnom životu. Zna se što to uglavnom uključuje. Najprije izgradite kuću kakva vam se dopada, a onda u njoj stvarate dom i živite po svojoj mjeri. Tako sam imala zaista dovoljno vremena za činiti one male stvari koje volim. Odgajala sam djecu koja su izrasla u skromne i vrijedne ljude, kuhala moja omiljena jela, šivala svoje posebne kreacije, uređivala vrt, pisala… malo je prostora i vremena da sve nabrojim.

Posvetila sam se većinom privatnom životu

No, da ne ispadne „kako ništa nisam radila“, spomenut ću da sam, nakon što su djeca malo porasla, vrijeme uložila u obrazovanje, skupila još pokoju diplomu, bavila se humanitarnim radom pomažući bolesnoj djeci, odradila neke zanimljive projekte, a kako sam u kući imala svoj ured, tako sam od kuće i radila. Uz sve to jako sam puno putovala svijetom i naravno, sanjarila o tome kako ću jednog dana ipak učiniti to što se eto upravo događa.

Povratak nakon 20 godina
Izvor: YouTube

Što slušate u autu?

Imam nekoliko svojih USB-a na kojima su izabrane pjesme koje volim, a zaista volim gotovu svu dobru glazbu, bez obzira na žanrove, osim novokomponiranih narodnjaka. Tako su mi pjesme sortirane po principu laganice, plesne, middle beat, domaće, world, instrumentali. Vadim ih po trenutnom raspoloženju.

Uz koju glazbu se opuštate?

Definitivno uz lagane instrumentale.

dolores Izvor: promo

Govorite li sve jezike na kojima pjevate?

Nažalost ne, nisam poliglot, iako bih voljela biti. Ali u glazbi se to nekako izgubi. Glazbu, baš kao i ljude, doživljavam energetski i ako mi se svidi neka pjesma, zanemarim sasvim jezik i iako pojma nemam o čemu oni tamo to, lako se zaljubim u nju. Nakon toga, ako treba i jezik polomim kako bi to pokušala otpjevati. A o jezicima na kojima ću pjevati barem pomalo nešto znam. Neće biti teško.

Najčitanije

Najnovije