Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Smeta mi kad mi se život svodi na titulu Kraljice Hrvatske, ja i pjevam'

Bivša Kraljica Hrvatske, a danas glazbenica čije su pjesme uspješne i izvan naših granica, Kristina Bralo govori o skrivenim talentima, sreći i velikim planovima

 Izvor: Šime Eškinja

Njezine su pjesme na YouTubeu dosegnule milijunske preglede i postigle uspjeh izvan granica Lijepe Naše. Ona je atraktivna i mlada rođena Zagrepčanka koja je posljednjih mjeseci sve češća tema raznih domaćih medija. Riječ je o 27-godišnjoj glazbenici Kristini Bralo, bivšoj Kraljici Hrvatske koju su pozornica, note i instrumenti zainteresirali već u najranijoj dobi.
- Već kao djevojčica pjevala sam u zboru Vjeverice. Iako zvuči kao klišej, moja najranija sjećanja vezana su upravo uz glazbu, pjevanje u zboru i druženje s djedom koji je bio samouki glazbenik te je svirao nekoliko instrumenata - kaže Kristina, koja je prvi nastup imala kada joj je bilo samo šest godina.
- Bilo je to u dječjoj emisiji ‘Hrtić-hitić’ na HRT-u. Sjećam se te izvedbe uživo, kao da je bilo jučer. Vjerujem da se već tada rodila moja želja za javnim nastupom, a ona traje i danas - govori.

Kristina Bralo Izvor: Privatni album


Osim glazbom, zbog atraktivnog izgleda neko se vrijeme bavila i modelingom pa je tako 2013. godine pobijedila na izboru za Kraljicu Hrvatske. Upravo joj je ta titula otvorila nova vrata i dala joj dodatni vjetar u leđa da se nastavi baviti javnim zanimanjem.
- Istina je, modeling mi je puno pomogao, ali ne samo zbog javnog nastupa nego i meni kao osobi, da se pronađem i otkrijem. Uz sve to, proputovala sam puno zemalja, upoznala različite kulture, proširila životne horizonte, ali i upoznala vrijedne, fantastične ljude koji su mi pomogli na mom putu uspjeha - govori.
No titula jedne od najljepših Hrvatica ponekad i nije tako zahvalna kao što se to na prvi pogled čini.
- Naravno da mi laska. Tko ne bi htio biti proglašen jednom od najatraktivnijih Hrvatica? Svakoj ženi gode pažnja i komplimenti. Međutim, ponekad mi smeta kada se cijeli moj život svodi na titulu Kraljice Hrvatske jer sam puno više od toga. Koliko god mi je to razdoblje života drago i važno, voljela bih da moja glazba i tekstovi koje pišem također budu primijećeni i važni. Svjesna sam toga da je izgled pjevačice gotovo jednako važan kao i njezin glas i pjesme koje pjeva, ali i dalje želim vjerovati da je sadržaj ključan te da će pjesme biti ono po čemu će me javnost prije prepoznati. Što se tiče mog izgleda, moram reći da geni čine čuda. No svjesna sam da to nije dovoljno i zato prakticiram svoje male beauty rituale kojima njegujem lice i tijelo. Dnevna rutina je ključ - otkriva.
Osim stasa i glasa, Kristina se može pohvaliti i diplomom.

Kristina Bralo Izvor: Šime Eškinja


- Završila sam Rochester Institute of Technology Croatia (RIT) i radila sam u struci tri godine. Ponosna sam na sebe što sam uspjela diplomirati i što se nisam zapostavila na polju obrazovanja jer nije bilo lako zadržati fokus na učenju uz česta izbivanja iz kuće zbog snimanja i putovanja. Nakon završene osnovne glazbene škole, gdje sam svirala violinu, nažalost, nisam ustrajala pa nisam završila srednju glazbenu školu. Osim toga, 12 godina bavila sam se baletom, jazz danceom i suvremenim plesom te čak pripremala jednostavnije koreografije za kraće plesne izvedbe. Odluku o prekidu pohađanja srednje glazbene škole Pavla Markovca i srednje Škole suvremenog plesa Ana Maletić, u koje sam išla paralelno uz III. gimnaziju, donijela sam upravo zbog previše obveza koje sam imala u isto vrijeme, a pubertetske mušice svakako su pridonijele toj odluci - šali se Kristina koju smo upitali ima li još koji skriveni talent.
- Vjerujem da svaka osoba, pa tako i ja, ima mnoge talente. Obožavam ples, a uz glazbu on me opušta i u njemu se pronalazim. Glazba je oduvijek bila dio mog života, a za ples ga jednostavno savršeno nadopunjava. Ponekad sam nestrpljiva, što pripisujem svome temperamentnom karakteru. Opisala bih se kao vedru i pozitivnu osobu. Oni koji me poznaju kažu da zračim dobrom i toplom energijom te da sam uvijek nasmiješena i da tako utječem na druge. Jako sam uporna i tvrdoglava i uložit ću cijelu sebe u ono što vjerujem. Teško me je obeshrabriti. Nikako nisam introvert, obožavam društvo, druženje i dobre ljude, iako ponekad volim biti sama. Trenutke samoće koristim da saberem misli, organiziram se, radim ono što volim i tako krećem dalje u nove pobjede. Napredujem okružena talentiranim i dobrim ljudima koji mi u život donose puno pozitivnih i kvalitetnih stvari, a bez podrške svoje obitelji čini mi se nezamislivim da bih sada bila ovdje gdje jesam - kaže Kristina, koja početkom 2021. godine planira objaviti novu pjesmu. Već ju je snimila, a upravo su u tijeku pripreme za snimanje spota.

Kristina Bralo Izvor: Privatni album


- U svojoj karijeri najponosnija sam na činjenicu da se nisam obeshrabrila u trenucima kada mi se činilo da nema izlaza i kada mi nijedna ponuđena pjesma nije zvučala kao moja. Slušala sam intuiciju i nastavila tražiti nemoguće te napokon našla tim s kojim krećem u smjeru u kojem želim. Vjerujem da će 2021. to pokazati i dokazati - objašnjava Kristina.
A kada nije zauzeta poslovnim obavezama, Kristina voli obući tajice i sportsku majicu te prošetati Maksimirom. Osim toga, kaže da voli duge razgovore uz kavu s prijateljicama te večernje izlaske, koji joj već pomalo nedostaju. Prije nekoliko tjedana u medijima se počelo pisati da ljubi 52-godišnjega bivšega nogometnog reprezentativca, danas predsjednika HNS-a Davora Šukera, pa smo je pitali jesu li ti navodi točni.
- Istina je da sam sretna i sve dok je tako, dobro je. Ne treba to kvariti. Kada bude vrijeme da o tomu nešto kažem, bit ćete prvi obaviješteni, obećavam - odgovorila nam je i za kraj otkrila čime je muškarac može osvojiti, a čime odbiti.
- Pojam idealnog muškarca za svaku je ženu različit. Mene muškarac obara s nogu kada mi pokaže da razmišlja o meni, a malo njegove pažnje uljepša mi dan. Vjerujem da ne postoji ništa na svijetu što ne mogu sama, ali ideja da je netko spreman sa mnom dijeliti život, podržati moje snove i kada se čine nemogućima, potaknuti me da budem bolja, čini me sretnom i potpuno mu posvećenom. Vjerujem u snagu i moć ljubavi, u njoj nalazim inspiraciju za svoju glazbu, svoj život - zaključila je Kristina.

Magazin

Royals