Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mario Valentić: 'Šteta na kući je sanirana, napravit ćemo sve kako treba'

Autor Nikolina Kunić

U novom broju magazina Story donosimo ekskluzivne fotografije iz Petrinje

  Izvor: Dražen Kokorić

Proslavili smo Božić i taman planirali 2020. poslati u ropotarnicu povijesti, ali ona je do kraja ostala dosljedna sebi i priuštila nam još jedan šok - čini se najgori od svih dosad. Sedmero mrtvih i tisuće razorenih domova posljedice su katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca u 12.19 sati zatresao Sisačko-moslavačku županiju, ali i ostatak Hrvatske. Jačine čak 6,2 po Richterovoj ljestvici osjetio se i u velikom dijelu Europe, a nije razrušio samo mjesto Strašnik, koje je epicentar, nego i desetak kilometara udaljene Petrinju, Glinu, Sisak te brojna okolna sela. Posljedice ovoga najrazornijeg potresa u Hrvatskoj od početka 21. stoljeća osjetili su i Zdenka i Joso Valentić, roditelji našega glumca i trenera fitnessa Marija Valentića na čijoj su kući u Petrinji srušena četiri dimnjaka na krovu, a uništeni su i crijep te dio krovišta. Srećom, šteta se čini zanemariva u usporedbi s onom koju su pretrpjeli brojni njihovi susjedi, ali ipak je dovoljno velika da su nekoliko noći proveli izvan kuće u koju su se vratili 1. siječnja.

- Prvu noć nakon potresa proveli su u automobilu, a za drugu noć organizirao sam im kamp-prikolicu. Zahvaljujem Juraju Šebalju koji je to omogućio i dobrim ljudima iz Zagorja - rekao nam je Mario, čiji su roditelji već iduću večer kamp-prikolicu proslijedili ljudima kojima je potrebnija, a oni su napokon spavali unutar svoja četiri zida.

I to zahvaljujući sinu i drugim dobrim ljudima koji su se organizirali i pokrpali krov.
- Odmah sam se organizirao s prijateljima koji imaju alpinističku opremu, otišli smo tamo i radili u srijedu cijeli dan te nastavili 31. prosinca. Sanirali smo štetu što se tiče prve pomoći kući. To, naravno, nije dugoročno rješenje, ali dobro je za prvu ruku. U dogledno vrijeme napravit ćemo sve kako treba - kaže nam uspješni 40-godišnjak kojega smo prilikom posjeta Petrinji zatekli u susjedstvu, na kući rođaka gdje je također pomagao sanirati štetu nastalu na krovištu.

Cijeli intervju s Marijem Valentićem pročitajte u novom broju magazina Story koji možete kupiti od utorka, 5. siječnja 2021. godine

  Izvor: AMZ

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image