Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Komičar šokirao izjavom: 'Kada umrem, mojim tijelom nahranite lavove'

Autor N.R.
Autor N.R.

Nesvakidašnja donacija

Izvor: Profimedia

Ricky Gervais ne bira riječi, on jednostavno izgovori ono što misli. Čak i pet godina nakon okrutnog ilegalnog ubojstva lava Cecilea, ikone Nacionalnog parka Hwange u Zimbabveu, 59-godišnji komičar spominje temu, koja ga i dan danas smeta i boli. Sve je započelo kada je nedavno zatražio zabranu lova na 'trofeje', kako lovci nazivaju svoj plijen. Za njega je svaki lov, kao što je bio ovaj iz 2015. godine, ubojstvo. Koliko ga to smeta, pokazuje i njegova izjava, koju neki smatraju neumjesnom. U intervjuu za 'Mirror' izrazio je želju da njegovim tijelom, nakon smrti, nahrane lavove u zoološkom vrtu.   

'Nije me briga za svoje tijelo. Nahranite lavove mojim tijelom. Neka me bace u lavlji kavez u zoološkom vrtu, i to pred turistima. Sviđa mi se ideja da se dva lava potuku za moje komadiće. Sjajno', rekao je Ricky. Dok su neki shvatili koja je bila njegova poruka, drugima se ipak ove riječi nisu svidjele. Bilo kako bilo, on je još jednom htio naglasiti kako je zabrana lova na trofeje uistinu potrebna.

'Teško je smisliti nešto mučnije ili besmislenije od ubijanja životinje radi zabave, a zatim pokazivanja dijelova tijela u svrhu hvaljenja pred drugima', rekao je bez dlake na jeziku. 'Imali smo pet godina da smislimo kako ćemo spriječiti priče poput ove s Cecileom. Za mene je taj čin dno humanosti', rekao je za kraj u spomenutom razgovoru.

Podsjetimo, 2015. se na udaru najžešćih kritika našao američki stomatolog Walter James Palmer koji je uz pomoć lokalnog profesionalnog lovca i vlasnika obližnje farme Antoinette plijenom izmamio lava iz sigurnosti parka na privatni posjed i potom ga ustrijelio. Mučenje i progon životinje trajali su gotovo dva dana. Palmer ga je prvo ranio lukom i strijelom, no ozlijeđeni je ljepotan ipak uspio pobjeći. Lovačka skupina ga je nakon 40 sati potjere konačno uspjela pronaći. Izmrcvarena, nesretna životinja dokrajčena je puškom. Glava joj je odrubljena, a koža oguljena za potrebe izrade trofeja. Leš je pronađen tek nekoliko dana nakon ubojstva.

Povezane vijesti

Cecile je bio najpoznatiji i najvoljeniji lav Zimbabvea koji je državi godišnje donosio milijune dolara od turizma. Čuvari parka kažu da je bio prekrasna životinja koja nikada nije stvarala nikakve probleme. Bio je dio istraživačkog programa britanskog sveučilišta Oxford pokrenutog 1999.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije