Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Pričali smo s Petrom Metličićem: 'Našima će jako nedostajati navijači'

Autor N.R.
Autor N.R.

Nekadašnji igrač i reprezentativac, danas trener i komentator

Izvor: RTL Press

'Nama je to veliki minus', rekao je nekadašnji reprezentativac rukometne ekipe Petar Metličić kada smo ga pitali kako će naši bez publike na ovom prvenstvu. Iako već više od sedam godina ne igra, rukomet mu je i dalje u srcu. Ulogu igrača zamijenio je onom trenerskom, u čemu uživa već otprilike šest godina. Uz to, za dva dana se vraća u još jednu, sada već poznatu ulogu. Uz nekadašnje suigrače Nikšom Kalebom, Dragu Vukovića i Gorana Šprema i ostatak voditeljske ekipe RTL-a, komentirat će ovogodišnje Svjetsko rukometno prvenstvo koje počinje 13. siječnja i traje do 31. siječnja. Kako je gledati napete utakmice putem malih ekrana, ali i što predviđa našoj ekipi, otkrio je za Story.hr.

'Moram priznati da nema treme, ipak sam ovo prošao već prošle godine. Mirniji sam i pametniji', rekao nam je na samom početku pa priznao da mu i dalje ipak malo nedostaje biti na terenu. 'Prve godine je bilo jako čudno. Kako godine idu, manje mi nedostaje, ali uzbuđen jesam', sa smiješkom nam je rekao. 

Petar Metličić Izvor: RTL Press

Nije lako ostati smiren

S obzirom na to da je sada godinama trener mlađim generacijama, priznaje nam da sada sve gledale iz drugačije perspektive. 'Kao trener gledaš kompleksnije. Zanimljivo je, ali tvrdim da je biti trener puno teže nego igrač', rekao nam je 44-godišnji Splićanin. Ono protiv čega nikako ne može su oni trenuci kada bi najradije uskočio kroz ekran na teren.

'Nije lako ostati smiren. S obzirom na to da te sada putem televizora gleda velik broj ljudi, moraš paziti. Ne možeš se ponašati kao klaun', nasmijao se i priznao da mu je ponekad teško smiren komentirati što se događa na terenu. Unatoč svemu što nas je snašlo 2020. godine i posljedica koje je ista ostavila na sport, Petar je optimističan.

Petar Metličić Izvor: RTL Press

'Uvijek smo pri vrhu. Mislim da smo na Europskom prvenstvu pokazali da smo jako dobri. Unatoč tome što neki igrači s tog prvenstva ovog puta nisu s nama, podigli smo ljestvicu i vjerujem da smo sposobni za najviša mjesta', iskreno će Petar, koji tvrdi da će nedostatak publike biti veliki faktor.

Vjerujem da smo sposobni za najviša mjesta

 'Uvijek nas prati i podržava velik broj ljudi, vjerujem da bi tako bilo u Egiptu. Iako su organizatori do neki dan htjeli publiku, donesena je odluka da će dvorane biti prazne. Nama je to veliki minus, nedostajat će našim dečkima', tvrdi i dodaje da bi u Egiptu, da je publika dozvoljena, atmosfera sigurno bila vatrena. 'Bitno je da se dečki ne zaraze i da sve prođe dobro', zaključio je. 

Na samom nam je kraju otkrio u kojem momku vidi veliku perspektivu. 'To je Ivan Martinović. Uvijek gledam momke koji dolaze na moju poziciju. On već par godina pokazuje veliki talent i mislim da će biti pravo iznenađenje za druge momčadi. Uz njega, Josip Šarac i Halil Jaganjac su jako zanimljivi igrači', istaknuo je Petar koji s nestrpljenjem čeka još jednu sportsku poslasticu za Hrvatsku.