Mnogi kažu kako je majčinstvo jedna od najljepših uloga u životu svake žene, a iako je u svojoj glumačkoj karijeri odigrala brojne, 34-godišnja Ana Vučak Veljača, s ovom će se ulogom tek upoznati. Naime, kroz nekoliko tjedana, njoj i suprugu Ivanu stiže prvo dijete, a tim povodom, za Story.hr je ispričala kako teku pripreme za dolazak bebe, ali i ekskluzivno otkrila kako će obitelj postati bogatija za djevojčicu čije ime već imaju isplanirano.

Bliži se termin porođaja, imate li pripremljenu torbu za bolnicu?

Torba za bolnicu je spremna, zapravo sve je više manje spremno, sada samo opuštena uživancija u zadnjim tjednima. Nisam očekivala da ću tako unaprijed biti spremna jer sam osoba koja inače stvari rješava u zadnji čas, ali ovaj put sam baš u miru i laganini sve odradila na vrijeme korak po korak.

Jeste li sa suprugom isplanirali put do bolnice? Vidite li na njemu tremu zbog približavanja termina?

Znamo dosta dobro zagrebačke ulice, pa nema posebnog plana puta do bolnice. Pozitivna trema je prisutna, uzbuđen je jako, ali još nije krenulo paničarenje, nadam se da i neće (smijeh). Proveli smo trudnoću stvarno lijepo, imali smo puno vremena jedno za drugo i pratili zajedno razvoj tog našeg malog bića i to vrijeme nam je neprocjenjivo.


Je li kod kuće sve spremno za dolazak bebe? Dječja soba, oprema?

Veseli me veliki trbuh i svaki pokret naše bebe

 S obzirom na generalnu društvenu situaciju zadnjih mjeseci, dosta vremena proveli smo doma unutar svoja četiri zida i mogli se u miru baviti pripremama za bebu, to nas je jako veselilo. I dječja soba i oprema i robica, sve je spremno, ali svaki dan sjetim se naravno još neke sitnice. Ne opterećujem se previše time, sve se što usfali može riješiti u hodu.

Kako se vi osjećate? Jeste li uzbuđeni, imate li tremu?

Super se osjećam. Trudnoća za sada teče odlično, na tome sam stvarno zahvalna, nemam nikakvih tegoba. Pokretna sam, veseli me veliki trbuh i svaki pokret naše bebe. Kako se bliži termin sve sam uzbuđenija, zapravo jako se veselim vidjeti ju.

Je li pandemija koronavirusa možda u vama izazvala dodatni strah zbog porođaja? Hoće li suprug biti s vama na porođaju?

Oboje bismo željeli da Ivan bude na porođaju

 Pandemija koronavirusa mi je već naporna na svim razinama i zaista se nadam da će ubrzo završiti i da ćemo na sve to zaboraviti i početi normalno živjeti. Nemam strah od porođaja, situacija je sada takva kakva je i jednostavno sam ju prihvatila da si olakšam i da si ne nabijam još dodatni stres. Nažalost trenutno još uvijek nema mogućnosti pratnje supruga na porođaju, ali nekako potajno se nadam da će se do mog porođaja situacija promijeniti na bolje i da će Ivan ipak moći biti prisutan. To je nešto što bismo oboje željeli. Porođaj doživljavam kao nešto prirodno i lijepo i zapravo se veselim tom iskustvu, nadam se samo da me neće zadnjih dana uhvatiti panika.

Do sada niste otkrivali spol bebe, ali jeste li se odlučili za ime? Čija je riječ bila posljednja u toj odluci, vaša ili Ivanova?

Dolazi nam curica! Ime ćemo još zadržati za sebe, jako nam je lijepo i nježno, a do njega smo došli ovog ljeta na Visu dok sam bila friško trudna i još nismo znali što nosim. Odluka je bila zajednička i brzopotezna, meni je palo na pamet, Ivanu se instantno svidjelo i znali smo odmah da je to to. Tako da smo u momentu kada smo saznali da nam dolazi curica već imali ime za nju.