Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

ZBOG BIZARNOG DETALJA Britansko kraljevstvo moglo bi pasti

Autor N.G.
Autor N.G.

Teoretičari zavjera su uvjereni

Izvor: Profimedia

Teorija urote ili teorija zavjere pokušaj je objašnjavanja krajnjeg razloga nekog događaja (obično političkog, socijalnog ili povijesnog događaja) kao tajan i obično zavaravajući plan tajnog udruženja moćnih osoba  te negira da je događaj rezultat izravne aktivnosti ili pak prirodni događaj. A, jedna od posljednjih teorija zavjere tiče se upravo britanskog kraljevstva. 

Izvor: Profimedia

Povezane vijesti

 Nestala je 'kraljica' među gavranima-čuvarima Londonskog tornja po imenu Merlina i pretpostavlja se da je uginula, objavili su čuvari, a piše BBC. Uočeno je da se Merlina, koja se pridružila jatu čuvara Londonskog tornja 2007. godine, ne vraća već nekoliko tjedana.  Prema nekom vjerovanju, Toranj u svakom trenutku treba čuvati šest gavrana, a ako oni odu sa straže, kraljevstvo će pasti.

Izvor: Prodimedia

Vjeruje se da je Charles II. koji je živio od 1630. - 1685.  donio dekret kojim je odlučeno da će Tower of London čuvati gavrani. U prošlome je stoljeću, kad je u jatu ostao samo jedan gavran, Winston Churchill naredio da u njemu u svakome trenutku treba biti najmanje šest ptica. Londonski Toranj je 2018. godine pokrenuo program odgoja gavrana, nakon što je zaklada Povijesnih Kraljevskih palača, zadužena za brigu o dijelu kraljevskih objekta, objavila da je postalo " iznimno teško" pronaći ove ptice u Velikoj Britaniji.

Izvor: Profimedia

Najčitanije

Najnovije