Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPROŠTAJ Smrt u obitelji bivše zvijezde HRT-a

Autor I.K.K.

Srce joj je prepuno tuge

  Izvor: Instagram

Nekad omiljena televizijska voditeljica, Loto djevojka i žena koja je 1987. ponijela lentu prve pratilje MIss Jugoslavije, danas 52-godišnja psihologinja i sveučilišna nastavnica na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Aleksandra Mindoljević Drakulić oglasila se na svom Facebook profilu i podijelila tužnu vijest. Naime, preminuo je njen otac Zdravko. 'Umro je moj otac. Zdravko Mindoljević', napisala je bivša voditeljica pored zajedničke fotografije s ocem.

Umro je moj otac. Zdravko Mindoljević. Ovo je jedina slika koju imam s njim, i to iz prošlog stoljeća. Iz 1995-e. Drugo...

Objavljuje Aleksandra Mindoljević DrakulićPonedjeljak, 18. siječnja 2021.

'Ovo je jedina fotografija koju imam s njim, i to iz prošlog stoljeća. Iz 1995. Drugo ništa od njega nažalost nemam. Čak ni trenutak nježnosti. Slikao nas je njegov prijatelj Vladimir Sviben za kojeg se sjećam da je strašno htio da naš odnos uspije. A nije bilo tako, jer unatoč tome i mnogočemu drugome, nismo godinama razgovarali', nastavila je dalje u objavi.

Povezane vijesti

Sjećat ću ga se kao direktora sa sveprisutnim šarmom i iskrom života

Otkrila je kako je imala izazovan odnos s ocem, koji nije želio upoznati vlastitog unuka, Aleksandrinog sina Olega. 'Nije htio ni Olega upoznati. Ipak, sjećat ću ga se, ne kao onemoćalog starca atrofiranih mišića u pelenama, nego kao što ga ova slika i prikazuje: kao splitsku “prežencu”, direktora sa sveprisutnim šarmom i iskrom života. Možda mi je sada stvarno vrijeme da krenem u neke sublimativne, reparacijske aktivnosti i da napišem novu stručnu knjigu o tatama i očinstvu. Ali, odakle krenuti? Najbolje je sve soriti i krenuti ispočetka', zaključila je, a u komentarima su joj mnogi njeni prijatelji izrazili sućut.

Podsjetimo, Aleksandra je 90-ih na HRT-u vodila mnoge emisije, od 'Dobro jutro Hrvatska', preko emisija Hrvatske lutrije, pa sve do emisije Gorana Milića 'Dobar dan', u kojoj je vodila i uređivala polusatni blok srijedom, 'Svijet psihe'. Još je 1994. diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te je počela raditi u struci. Prvo kao školski psiholog, a zatim je postala sveučilišna nastavnica. Upravo zbog svoje stručnosti, savršene dikcije i ugodnog glasa i danas mnogima nedostaje na televizijskim ekranima.

Iako je vrlo aktivna na društvenim mrežama, Aleksandra rijetko daje intervjue za medije. Odlučila se na nekoliko istupa tek 2019. kada je ispričala detalje svog oporavka od ishemijskog moždanog udara, kojeg je imala u rujnu 2017. Sin Oleg spasio joj je tada život, kako je ispričala za Slobodnu Dalmaciju. 'Ujutro se moj sin taman spremao u školu. Bio mu je tek drugi tjedan 6. razreda i dobro se sjećam da još nije dobio konačan raspored sati. Da jest, ja danas ne bih odgovarala na ova vaša pitanja. No, moj je Oleg toga dana, umjesto u 7.15 krenuo u školu u 9.30.', ispričala je.

'Kad je vidio da sam oko 8 izbauljala iz sobe i zatim pala, i kad je shvatio da ne mogu govoriti, istog je trenutka nazvao tatu. Nažalost, nisam čula da ga zove, pa sam bila uvjerena da je to moj kraj. A kad je moj muž došao, odmah je nazvao Hitnu i našu zajedničku prijateljicu, ravnateljicu Hitne dr. Slobodanku Keleuvu, jer mu moja simptomatologija uopće nije bila jasna. A ja sam im bila silno zahvalna', otkrila je tom prilikom.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image