Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Domaća pjevačica: 'Biseksualka sam'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

U blog postu riječka pjevačica otkrila detalje o svom životu

Izvor: Story

Nina Kraljić, 28-godišnja pjevačica i dobitnica nagrade Porin, odlučila je javno iznijeti detalje o svom privatnom i profesionalnom životu, nakon što ju je jedna hejterica prozvala sotonisticom. U podužem postu na Facebooku nazvanom 'Budi to što jesi?', Nina se prisjetila svojih početaka u glazbenim vodama, ali i otvoreno priznala da je biseksualka.

'Nikad nećeš biti dovoljno lijepa i posebna za scenu' su riječi koje sam čula sa 17 godina od djelatnice Nove TV kada sam se odlučila prijaviti na prvo malo ozbiljnije natjecanje Supertalent show nakon već puno bolesnih odricanja zbog mog glazbenog puta, od selidbe iz kuće sa 13, batine kroz cijelu srednju školu gdje još uvijek imam ožiljke na leđima i tako dalje', započela je Kraljić svoj post. 

Izvor: Story

Prisjetila se kako su joj u 17. godini govorili da će je 'pravi se glupa, smješkaj se i ništa ne govori' stav odvesti daleko. 'Trebaš samo ne pokazivati da si svoja toliko, nego se prilagoditi jer bez klana nema ni elana. Na sceni budi svoja ajde ako te to baš pali, ali na službenoj stranici koja je ironično u tvom vlasništvu ne pokazuj previše tko si, nemoj spominjati teme nevezane uz pjevanje čak i kad su tebi bitne, ali i inače nemoj slučajno pokazati da ti nešto smeta ili nisi savršena ili stojiš iza sebe i kad ne držiš mikrofon u ruci jer, kako još danas jedan forumaš veli nakon što me netko prozvao sotonisticom samo zato jer imam drugačiji make up i pjevam drugačiji stilski izraz koji se dotiče naših staroslavenskih korijena, 'da, trebala bi ignorirati komentare koji joj se ne svidaju, a ne pametovati. Bez obzira na to sto želi biti iskrena, biti svoja i slično - nekad treba podilaziti širim masama', nastavlja Nina.

Kaže kako joj je prekipjelo i više neće šutjeti. 'Hvala na primjeru i inspiraciji da okrenem napokon ploču radi par nas koji žele, ali se boje reći što misle, a ni sami više ne znaju zašto niti logičan razlog za to postoji jer oni koji te vole, vole te takvu kakva jesi i razumiju da ono kako pjevaš izlazi iz tvog karaktera i da to dvoje nije odvojivo - ako pjevaš istinu onda ju i govoriš simple as that. Takav isti čovjek će vam na neku sutrašnju izvedbu reći 'Wow. Koja posebna interpretacija, pjevaš kao anđeo. 'Ostani svoja molim te!', a onda čim ne pjevaš već otvoriš usta bez mikrofona, odjednom biti svoja nije više tako napeto ha? Sutra si već potencijalna sotona', dodaje 28-godišnja pjevačica. 

Nemam problem s tim da netko ne voli moju glazbu, dapače, nastavlja Nina. 'Kad vidim ove koji se većini sviđaju uplašim se i za njih i za sebe. Ako nešto radiš dobro, naturally imaš one koje te ne vole ili te ne mogu slušati. Inače ne radiš ništa značajno, toliko si se ukopao u ulogu mainstreama i dopadanja masi i zarađivanja. Znam ih par koji pjevaju pjesme s tekstovima koji veze s njima lično nemaju, čak ih i ne vole, a često čak ni s njihovom seksualnom orijentacijom te pjesme veze nemaju. Ne. To nije vaša privatna stvar jer ako se nazivaš umjetnikom/umjetnicom onda ima da predstavljaš istinu jer si odlučio biti javna persona. Ako mi pjevaš o jednoj divnoj ženi/muškarcu, a ispod stola mi maziš plesača/plesačicu, a javna si osoba onda budi primjer za LGBT zajednicu i je***o reci kako stvari stoje i budi pozitivan primjer. U čemu je problem, ja sam otvoreno BI. Kratko i jasno to je stav iza kojeg stojim i cijenim jednako negativne koliko i pozitivne komentare', napisala je na Facebooku. 

Priznala je kako je dobivala i prijetnje da je neće puštati na poznatim radio postajama, ali kaže kako pjeva iz ljubavi i zbog nje neće prestati. 'Pogotovo jer najdraži i najčešći kompliment koji dobivam od većine je 'goni se iz ove prčije od zemlje. Ne cijene se takvi kao ti. Ti si za van.'

Pozvala je stoga pratitelje na Facebooku da njezina stranica postane plaforma na kojoj će se međusobno iskreno razgovarati i polemizirati te uživati u dobroj glazbi. 'I onda dodatak 'Znaš kakvi smo mi Hrvati. Kad napraviš nešto vani, tek onda ćemo te priznati'. Gdje je tu logika. Recite mi molim vas, željna sam učenja. Zašto moram otići van da bi bila priznata? Zašto tolika borba protiv istine? Gdje je onaj quote 'istina oslobađa' što se života u ovoj zemlji tiče? Tu bi se moglo satima pisati, ali poanta je jasna: biti svoj je privilegija koja se ne cijeni dovoljno', zaključila je Nina Kraljić.

Povezane vijesti

Najčitanije

Najnovije