Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zsa Zsa nam je priznala: 'Kada je riječ o hrani, kao mala curica sam'

Autor N.R.

Ljubav prema kuhanju i isprobavanju nove hrane ju je potaknula da se raspiše za Story.hr

  Izvor: Robert Gašpert

Ljubav prema kuhanju osjećaš ili ne osjećaš. Sve to kreće u djetinjstvu, nakon čega slijedi odlazak u novi grad, a potom i putovanja koja nam pružaju priliku isprobati puno novih jela. Ovo itekako opisuje život naše pjevačice Zsa Zse, koja je svoju ljubav prema kuhanju i eksperimentiranju podijelila upravo s nama. Razgovarale smo o njezinom prvom napravljenom jelu, najdražim jelima, različitim kuhinjama, ali i namirnicama koje ipak nikada ne bi probala. Zašto je Zsa Zsa istovremeno otvorena za nove stvari i izbirljiva, saznajte u nastavku. 

Kada si se zaljubila u kuhanje?

Mama je uvijek fino kuhala! A onda i sestra.. i odmalena sam to obožavala degustirati. I malo slušati o tome..A zapravo ono što je mene privuklo je to što je kuhanje kreativa i ima tisuće kombinacija za napraviti. Jednom kada uđeš u to, nema kraja idejama! Zaljubila sam se najviše kad sam dobila više programa na tv-u i počela gledati 24 kitchen i sve one tamo poznate kuhare kako to sve fino kombiniraju i serviraju. Cijele dane sam to gledala! A onda sam došla u Zagreb i otkrila šarolikost gastronomske ponude tamo. Kako toga svega baš i nema u Varaždinu, počela sam puno kuhati sebi doma da nadoknadim želje za tim delicijama!

Voliš li isprobavati nova jela?

O DA! Ali sam istovremeno jako izbirljiva...Kod mene su uvijek svi jeli prave mesine jer dolazim iz takvog kraja, a npr. nikada nisu imali nekog tko će pojesti bijelo meso od piletine i onda je mama istrenirala mene da to jedem. I samim time zapravo ne volim skoro nikakva druga teška mesa, kao mala curica sam - bez žilica, bez masti. Čak sam probala ove ozbiljnije mesine, ali ne.. samo fino i čisto od mesa. Oduvijek mi je to najviše odgovaralo, i puno povrća. Vjerujem da to stvarno imamo nekako i urođeno i da svako tijelo traži drugačiju vrstu prehrane, a to je lako shvatiti ako ga slušaš.

Kada putuješ, jedeš li lokalnu hranu ili se bojiš eksperimentiranja?

Jako volim lokalnu hranu i eksperimentiranja, dok je u granicama da nisu te teške i masne mesine o kojima pričam. Zapravo, ja sam najviše povrtni tip pa me više privlače pileća prsa ili junetina na 50 načina i različitih začina koji se razlikuju od kulture do kulture + povrće. To uvijek volim eksperimentirat! Pogotovo slatko slane kombe! Ali ne znam baš za kukce i to. Usudila sam se probati žabe i puževe! Ok je to, al nisu mi toliko wow da bi jadni umrli zbog mene.

Iako mi je ipak najdraže kada mama skuha špinat.

Što nikada ne bi probala?

Tripice. I takve stvari. Ili npr. ovčje spolovilo (vidjela sam da se i takve stvari jedu tamo na istoku).

Koja kuhinja ti je najdraža i zašto?

Indijska i azijska! Zato što su isprepletene raaaaznim okusima i nisu dosadne jer u jela ide dosta sastojaka! Iako mi je ipak najdraže kada mama skuha špinat.

Sjećaš li se svog prvog jela koje si skuhala? Kako je prošlo?

PALAČINKE I sljedećih 10 dana su svi morali jest palačinke, i svaki gost koji je došao u kuću - svi. Jer sam ih morala usavršiti! Al' bome sada kad razmislim, nije im bilo loše jer su uvijek bile servirane s čokoladom i sladoledom.

Možeš li nam dati recept nekog tebi dragog, a opet drugačijeg jela?

Ima jedan recept koji rijetko radim, ali jaako mi je dobar, jer se spajaju razni okusi u njemu - mango, luk, chilli, vrhnje, palenta i kukuruz, limeta, svašta.. Zapravo najviše volim takve kombinacije! I imam tajni Instagram profil gdje si spremam sve te stvari koje kuham, da u trenutku kad nemam inspiracije mogu samo otvoriti te fotografije i sjetiti se što sve znam napraviti. Jednom ću ga otvoriti pa ćete tamo moći naći puno takvih kombinacija!

Povezane vijesti

A za sada, recept ovog s mangom je tu na linku, nije mojih ruku djelo, al mogu vam reći da je za prste polizati i obožavam to već 12 godina, od kada je moja krizmana kuma prvi put to napravila za svoj ročkas. Svi su se ustručavali da ne bi smrdjeli po luku, ali ja sam bila sretna jer je bilo više za mene! Iako vjerojatno nisu svi oko mene u izlasku bili najsretniji.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image