Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Emilia Fox karijeru je gradila na talentu, ne 'preko kreveta'...

Autor Maja Šitum
Autor Maja Šitum

Htjela je postati čelistica, ali obiteljsko naslijeđe ipak je presudilo pa je Emilia Fox zaplivala glumačkim vodama, a da je to bila ispravna odluka, pokazale su brojne uloge koje je hvalila i kritika i struka, ali i oni najvažniji - publika

Izvor: Profimedia

Kome se najviše divim? Dawn French, jer upravo sjedi pokraj mene i rekla je da će me ozlijediti ako ne kažem njezino ime - našalila se u jednom intervjuu glumica Emilia Fox koja sa spomenutom kolegicom glumi u seriji ‘Ljubav i hrana’. U seriji, koja je dostupna na streaming platformi Pickbox Now, utjelovila je kuharicu koja je u braku s celebrity chefom za koga sumnja da je vara... I sama je glumica godinama bila u vezi s poznatim britanskim chefom Marcom Pierreom Whiteom, a je li prevara presudila vezi, nikada nije otkrila, ali jest koliko često razgovaraju o kuhanju.

- Ostali smo jako dobri prijatelji i koristim njegove recepte, ali nikada ne bih kuhala za njega. I nema šanse da bih ga ikada pitala da me nauči kuhati - rekla je glumica koju smo gledali u filmskim hitovima ‘Pijanist’, ‘Život i smrt Petera Sellersa’ i ‘The Soul Keeper’ te televizijskim uspješnicama ‘Ponos i predrasude’, ‘Henrik VIII’ i ‘Nijemi svjedok’, seriji u kojoj forenzičku patologinju dr. Nikki Alexander glumi posljednjih 16 godina.

Emilia Fox Izvor: Profimedia


- Tu ulogu volim od prvog dana. Nikki i ja godinama živimo zajedno i čini mi se da sam dosad i ja mogla postati patologinja - rekla je glumica te otkrila da je i prisustvovala dvjema obdukcijama.
U djetinjstvu je sanjala kako će postati profesionalna čelistica, ali ipak su prevladali glumački geni. Naime, članica je poznate britanske glumačke dinastije Fox čiji počeci sežu u 19. stoljeće. Njezina prabaka Hilda Hanbury bila je glumica, kao i njezina sestra Lily. Njezin djed Robin Fox bio je kazališni agent, roditelji Joanna David i Edward Fox cijenjeni su glumci, kao i stric James Fox, a glumački poziv odabrali su i njezin brat Freddie, bratići Jack i Laurence te sestrična Lydia. Ne čudi što je već sa 14 godina išla na audiciju za National Youth Theatre, a nakon što je nisu primili, oformila je svoju glumačku trupu i upisala prestižni oksfordski fakultet St Catherine’s College. Tijekom posljednje godine studiranja dobila je ulogu u televizijskoj seriji ‘Rebecca’, nakon čega su uslijedile brojne nove uloge, a u intervjuima je uvijek isticala da njezina obitelj nema utjecaja na njezinu poslovnu karijeru.

Emilia Fox Izvor: Profimedia


- Prije 20 godina bila mi je grozna pomisao da snimam nešto s rodbinom. Nisam htjela da me svi znaju samo kao kćer Edwarda Foxa - rekla je i objasnila zašto je snimila film ‘The Republic of Love’, u kojem je glumila s ocem.
- Bilo je to na početku moje karijere. Pristala sam jer je bila riječ o kanadskom filmu i mislila sam da ga nitko neće vidjeti - rekla je 46-godišnjakinja koja je na svojem talentu izgradila uspješnu karijeru tijekom koje su britanski mediji pratili i njezin privatan život. Bila je zaručena za komičara Vica Reevesa u kojeg se zaljubila na setu serije ‘Randall & Hopkirk’. On je tada bio u braku sa Sarah Moir, ali ta se veza brzo raspala pa je bezbrižno mogao započeti romansu s Emilijom. Svi su ostali u dobrim odnosima, a Vic i Emila izlazili su često sa Sarah i njezinom novom djevojkom. No nakon nekoliko godina ljubavi zaruke su raskinute i Fox se 2005. udala za glumca Jareda Harrisa, ali već su 2008. objavili da se razvode. Poslije je opisala da je braku presudila konstantna razdvojenost zbog projekata na kojima su radili, ali i spontani pobačaj koji je doživjela 2007. godine.

Emilia Fox Izvor: Profimedia


- Podcijenila sam koliko je to bio važan događaj. S time sam se nosila praktično: nastavila sam raditi i nisam to emocionalno procesuirala, što je s odmakom jako utjecalo na moje psihološko zdravlje - rekla je Emilia koja je nakon gubitka bebe zatražila pomoć stručnjaka. Nedugo nakon raspada braka počela je vezu s glumcem Jeremyjem Gilleyjem. U studenome 2010. godine rodila je djevojčicu Rose koja joj je danas centar svijeta, a dvije godine poslije veza s Gilleyjem došla je kraju.
- Rose nemam nikakvog interesa za glumom. Rekla je da se za to treba jako rano ustajati i zato je uopće ne zanima nastaviti tradiciju dinastije Fox - otkrila je nedavno.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije