Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strah za vlastiti život

Princeza Dubaija snimila tajni video iz vile: 'Ne znam hoću li preživjeti'

Autor A.M.C.
Autor A.M.C.

Životna drama nakon neuspjelog bijega iz emirata

Izvor: Profimedia

Jučer objavljeni novi videozapisi pokrenuli su međunarodnu zabrinutost za 35-godišnju dubajsku princezu Latifu al-Maktoum. Na zastrašujućim snimkama snimljenim u kupaonici, a do kojih je došao BBC, princeza Latifa govori o zatvoreničkom životu unutar vile.

Latifa je Ujedinjene Arapske Emirate pokušala napustiti 2018. godine uz pomoć francuskog poduzetnika Hervéa Jauberta i njezine prijateljice Tiine Jauhiain, ali je prisilno odvedena natrag u vilu nakon što su osmog dana plovidbe uz obalu Indije indijski vojnici upali u brod i pronašli princezu. U novim videozapisima rekla je da je protiv svoje volje privatnim avionom odvedena u Dubai, izvijestio je BBC. Jaubert i Jauhiainen pušteni su nakon što su dva tjedna bili u UAE, prema izvještaju The Guardiana.

'Radim ovaj video iz kupaonice, jer je to jedina soba s vratima koja mogu zaključati. Ja sam talac, a ova vila je pretvorena u zatvor. Svi su prozori zatvoreni rešetkama, ne mogu otvoriti nijedan. Nekoliko policajaca danonoćno me čuva, a jedan mi je zaprijetio da ću biti u zatvoru cijeli život i nikada više neću vidjeti sunce', ispričala je Latifa u tajnoj video snimci.

princeza latifa, princeza dubaija
Izvor: You Tube, BBC

'Ne znam kada ću biti puštena i kakvi će biti uvjeti za to. Zabrinuta sam za svoju sigurnost i svoj život, zapravo ne znam hoću li preživjeti ovu situaciju', kazala je u drugom video isječku. Radna skupina Ujedinjenih naroda za prisilne ili nehotične nestanke trebala bi na svom trenutnom zasjedanju razmotriti slučaj Latife, izvijestio je New York Times.

Tijekom godina Latifina obitelj tvrdila je da je kod kuće na sigurnom. Njezin otac je šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vladar Dubaija i potpredsjednik UAE. 'Sad zaista dolazim do točke kada se toliko umorim od svega', rekla je Latifa u snimci objavljenoj u utorak.

Povezane vijesti

Najčitanije

Najnovije