Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olivera Balašević drhtavim glasom o smrti supruga

Autor N.R.

Do kraja je bila njegova inspiracija i muza

 Olivera i Đorđe Balašević u braku su dobili troje djece Izvor: Davor Javorovic/PIXSELL

Sinoć nas je napustio legendarni glazbenik Đorđe Balašević. Njegovi stihovi se od tog trenutka pjevaju na svakom koraku, odaje mu se počast na brojnim ulicama različitih gradova, prisjeća ga se na društvenim mrežama, i ističe se kako se nikada neće zaboraviti. Đorđe nas je nažalost napustio u 68. godini života nakon nedavne hospitalizacije zbog koronavirusa. Uz brojne stihove koji ostaju, iza njega je ostala i jedna velika ljubav - njegova supruga Olivera. Ona je, naime, nakon tužne vijesti, za srpski medij drhtavim glasom potvrdila smrt supruga, ali za daljnji razgovor nije imala snage. 

Njihova ljubav započela je sedamdesetih godina, dok je Olivera još bila studentica. Od prvog pogleda, on nije mogao prestati misliti o njoj pa joj je posvetio pjesmu 'Provincijalka' u kojoj opisuje kako se zaljubio u djevojku iz Zrenjanina.

'On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom. Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili shopping centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi potrčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala', ovako je Olivera jednom prilikom komentirala spomenutu pjesmu.

Povezane vijesti

Jedne godine je otišao na ljetovanje u Umag, gdje je shvatio da mu Olivera nedostaje. Nazvao ju je s recepcije hotela i pitao hoće li se udati za njega. Nije stigla ni odgovoriti, a on je sjeo u golf i vozio do Zrenjanina. 1981. su se vjenčali, ali nisu radili veliko slavlje jer je pjevačeva majka preminula godinu dana ranije.

On je kroz godine svoje karijere pjevao o mnogim ženama, ali Olivera je do samog kraja ostala njegova najdraža i najposebnija muza. Tako su nastale pjesme Olivera i Unikatna, ali i album Dnevnik starog momka. Sve pjesme na tom albumu nazvane su po ženskim imenima, ali kada se njihov popis čita odozgo prema dolje, prva slova naziva pjesma otkrivaju Đoletovu posvetu supruzi: 'Olja je najbolja'. Inače, Đorđe i Olivera Balašević bili su u braku 41 godinu. Imali su troje djece, kćeri Jelenu i Jovanu te sina Aleksu.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image