Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Princ William otkrio stanje hospitaliziranog princa Philipa

Suprug kraljice Elizabete II. prevezen je u bolnicu prije šest dana, nedugo nakon što je cijepljen protiv covida-19, a s obzirom na to da mu se bliži 100. rođendan - zdravlje mu je izrazito krhko

  Izvor: Profimedia

Suprug kraljice Elizabete II., 99-godišnji princ Philip završio je prije šest dana u bolnici King Edward VII. u Londonu jer se nije osjećao dobro, kako je tada rekao glasnogovornik kraljevske obitelji. Otad se nisu čule vijesti u kakvom je točno zdravstvenom stanju Philip, sve do danas kad je o tome progovorio njegov najstariji unuk, 38-godišnji pric William, piše Daily Mail. 

 Kraljica Elizabeta i princ Philip u braku su bili 73 godine Izvor: Profimedia

Tijekom posjeta jednom centru za cijepljenje, princ William je na pitanje novinara o zdravstvenom stanju djeda odgovorio da je 'princ Philip dobro, drže ga na oku', nakon čega je namignuo. Nije ulazio u detalje, ali su njegove riječi ipak djelovale umirujuće fanovima kraljevske obitelji, koji su se veselili proslavi 100. rođendana princa Philipa u svibnju.

 Bolnica u kojoj se nalazi princ Philip
Bolnica u kojoj se nalazi princ Philip
Izvor: Profimedia

Podsjetimo, prema priopćenju iz palače nakon što je Philip primljen u bolnicu 'princ je hospitaliziran iz mjere opreza po savjetu kraljice, nakon što se osjećao loše'. Izvor s dvora otkrio je pak kako princ nije zaražen covidom-19, a prvu dozu cjepiva protiv te bolesti primio je početkom siječnja.

 Princ Charles dolazi u posjetu ocu Philipu
Princ Charles dolazi u posjetu ocu Philipu
Izvor: Profimedia

Princ Philip se umirovio od kraljevskih dužnosti u kolovozu 2017. a sudjelovao je u više od 22 tisuće službenih javnih obveza nakon što je njegova supruga 1952. stupila na prijestolje. Posljednje tri godine više nije pratio kraljicu na javnim nastupima, već posvetio brizi oko farme na kraljevskom imanju Sandringham. Zdravlje ga je počelo sve slabije služiti. Tako je u lipnju 2017. bio hospitaliziran dva dana zbog liječenja infekcije.

 Princ Philip Izvor: Profimedia

Zatim je operirao kuk 2018. godine, a krajem 2019. boravio je u bolnici King Edward VII. četiri dana zbog 'opetovanih zdravstvenih problema', kako je tada napisala palača u službenom priopćenju. .

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image