Prije točno sedam dana, na svijet je stigao Šimun - sin domaće radijske voditeljice Enter Zagreba, Nine Slišković Goleš i novinara Nove TV Dina Goleša. Ljubav je neopisiva, a prvi susret bio je čaroban. Novopečeni roditelji i dalje pronalaze svoju novu rutinu, a kako nam priča Nina, sve ide po planu. Buđenje noću i mijenjane pelena za njih je sada svakodnevica. S obzirom na to da im je Šimun prvo dijete, Nina je za Story.hr otkrila kako sve izgleda prvih tjedan dana nakon porođaja.

Danas je tjedan dana otkako Vam je stigao Šimun. Kako ste?

Nikad sretnije, a vjerojatno i nikad umornije, ali u ovom balonu sreće, adrenalina i ljubavi nekako je teško osjetiti bilo kakav umor ili negativnu emociju. Čudesno je sve to skupa, od moći ljudskog tijela do moći ljubavi...

Moj se pradjed zvao Šimun i po pričama moje mame i njene obitelji, bio je prekrasan i velik čovjek

Kako ste se snašli u ulozi majke? Što se sve promijenilo?

Pa trenutno sam u fazi kada sam 0-24 podređena i posvećena svom djetetu i malo toga osim njega stane u trenutni raspored, tako da bih rekla da se promijenilo sve. Ali vjerujem da svaka mama razumije tu prvu fazu - upoznavanje, snalaženje i pronalazak nekog zajedničkog načina, jezika i rasporeda... S vremenom će se, sigurna sam, tu pronaći vremena i za puno drugih stvari na koje sam inače naviknuta u svom dnevom rasporedu i životu generalno. Kad sve zbrojim i oduzmem, rekla bih bez imalo lažne skromnosti da se za sada snalazim iznenađujuće dobro. Znala sam tijekom trudnoće sestri svojoj reći "ajme, kako ću ja to, što ja o svemu tome znam", ali evo, čini mi se da se kombinacijom učenja, informiranosti, instinkta i ljubavi stvarno može sve.

Opišite nam vaš prvi susret. Vjerujemo da je bilo posebno.

Teško pronalazim riječi za tu navalu emocija... Nestvarno je to nešto. Devet mjeseci nosite to biće u sebi, maštate ga, sanjate, zamišljate, a onda ga ugledate, dodirnete i vjerovati ne možete da je to vaše, da ste to stvorili i da je sva ta silna ljubav od koje biste mogli popucati po šavovima tek početak vaše priče... Ne znam, nisam nikad u životu ništa slično osjetila. Ni ne sjećam se ja jasno svakog detalja od te uzbuđenosti, ali rekla je doktorica poslije mom mužu da je bilo "jako emotivno", pa mogu samo zamisliti koliko sam bila van sebe u tom trenutku.

Je li Dino bio s Vama tijekom porođaja? Je li sve bilo u redu?

Porođaj je prošao u savršenom redu i na tome sam do neba zahvalna cijelom timu bolnice Sv. Duh, a posebno svom doktoru Miškoviću, doktorici Bekavac i jednoj divnoj primalji Biljani koju mi je sudbina dovela u život i koja je doslovno za ruku me držeći prošla cijeli porođaj sa mnom. Pošto sam rodila carskim rezom Dino nije bio sa mnom na samom porođaju, ali me vidio prije odlaska u salu, a odmah nakon zahvata su mu odveli i bebu na kratko upoznavanje. Generalno mi se čini kako su na Sv. Duhu učinili da se svi maksimalno dobro, normalno i uključeno osjećaju u cijelom procesu, a da to sve ipak ostane u skladu s postojećom situacijom i ograničenjima koje ona nosi.

Zašto Šimun? Postoji li priča iza imena?

Moj se pradjed zvao Šimun i po pričama moje mame i njene obitelji, bio je prekrasan i velik čovjek. Poslije sam za vrijeme fakulteta upoznala još jednog Šimuna koji mi se zavukao pod kožu i dao dodatnu dozu simpatije prema tom imenu. Veliki sam fan tradicionalnih i pomalo starinskih imena, pa se u trudnoći ime Šimun nekako lako i brzo nametnulo i suprugu i meni kao favorit. Poslije sam u tom imenu pronašla još toliko simbolike da mi se na kraju cijele priče čini da je jednostavno takva bila sudbina.

Dinu to remećenje sna baš teško pada

Kako se Dino snašao?

Smijala sam se nekidan s frendicom kako Dino još uvijek pokušava savladati što je jaje, što je gnijezdo, što je košara i slične stvari... Bude zabavnih momenata baš. Ali generalno se super snalazi i maksimalno trudi. Nama ženama neke stvari u roditeljstvu dolaze prirodnije i lakše, tako mi se čini, ali Dino daje stvarno sve od sebe da pohvata sve konce i da se oslobodi i opusti s bebicom.

Kako ste se snašli tijekom noći? Tko bolje podnosi buđenje?

Uff, definitivno ja. Hahaha. Dinu to remećenje sna baš teško pada, ja nikad nisam bila neka velika spavalica pa ja to bez većeg problema ishendlam. Ali evo, da se ne ureknem, bebica je za sada stvarno super i budi se redovito za hranjenje bez neke velike popratne drame, potpisala bih odmah da tako i ostane...

Uz neprospavane noći, novopečeni roditelji često imaju anegdote i s mijenjanjem pelena. Kome je to bolje sjelo?

Čini mi se mojoj mami i seki za sada... Hahaha. Šalu na stranu, moje mama i seka su trenutno kod nas u Zagrebu, da nam pomognu malo u tom prvom periodu, i to nas stvarno spašava. Još uvijek nije iskrsnula nikakva posebna anegdota s mijenjanjem pelena, ali dajte nam vremena, tek smo krenuli :).