Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zsa Zsa: 'Još nas ne shvaćaju dovoljno ozbiljno'

Autor Nikolina Kunić

Zvijezde posebno osmišljenog Storyjeva izdanja u povodu Međunarodnog dana žena, koji obilježavamo 8. ožujka, neumorne su dame jedinstvene karijere i neupitna stila - Bojana Gregorić Vejzović, Zsa Zsa i Mirjana Rakić, a mi vam u nastavku donosimo intervju sa Zsa Zsom

  Izvor: Goran Čižmešija

Tek joj je 26 godina, a već je ostvarila veliki uspjeh u domaćoj glazbenoj industriji te osvojila brojne nagrade, među kojima je i Cesarica za pjesmu godine, i to za duet ‘Ova ljubav’ koji je otpjevala s treperom Hiljsonom Mandelom. No Zsa Zsa nije samo uspješna glazbenica nego i influencerica koja je prošle godine pokrenula pozitivan trend zahvaljujući kojemu svaka žena može biti ono što jest, bez srama zbog svojih nedostataka. Koliko su je reakcije drugih djevojaka iznenadile i s kojim se problemima suočava kao žena, doznajte u nastavku...

Story: Kada ste otkrili svoje pravo lice i otvoreno progovorili o problemu s aknama, mnogo mladih žena postalo vam je uistinu zahvalno. Jeste li očekivali takvu reakciju?

Nisam to očekivala. Objavila sam fotografiju u trenutku neke vrste emocionalne tuposti. Nisam više znala kako se nositi s tim i skrivati to sama od sebe. Taj trenutak slabosti pretvorio se u nešto najbolje što sam ikad napravila na društvenim mrežama. Krenula je lavina pozitive koja me instantno psihički izliječila, a vjerujem da ima veze i s fizičkim zdravljem.

Story: U svijetu koji toliko teži savršenstvu, osobito na društvenim mrežama, je li bilo teško otkriti svoje mane i nesavršenosti?

Teško je pokazati ranjivost kad znaš da si na internetu svatko uzima za pravo sve komentirati na način koji želi. Tamo si laka meta ljudima koji su jaki iza tipkovnice i biraju otrovne riječi. Ako psihički nisi spreman na to, a upravo se toga svi boje, onda je teško. Ali sagledaš li situaciju iz šire perspektive, shvatiš da se svi nosimo s nečim takvim te da i najmanjim iskorakom stvaramo normalno, ljudsko i pozitivno okruženje na društvenim mrežama, kakvo je potrebno svakome od nas da bismo se osjećali dobro i prihvaćeno, a ne isprazno, u lovu na nepostojeće savršenosti koje pronalazimo na svakom uglu. Jednom kada napraviš taj korak u prirodno i shvatiš da to nije ništa strašno, jer svi smo slični, onda te nije briga za ljude koji nemaju pametnijeg posla pa komentiraju tuđe živote. Žao mi je kad je netko toliko hladan i bez empatije da uopće ne želi osjetiti nešto više od toga nego bira živjeti u oblaku čangrizavosti i mržnje. Šteta takvog života. Nadam se da će to shvatiti svi oni koji se boje biti svoji - da zaista nije važno što netko misli o njima. Važno je da si u redu sam sa sobom i da si okružen normalnim ljudima.

 zsa zsa Izvor: Goran Čižmešija

Story: Težnja savršenom izgledu žena nekako je najviše izražena u industriji šoubiznisa. Jeste li ikada osjećali da su vam nametnuta neka pravila ili da se morate držati nekih standarda ljepote?

To često osjećam i stvara mi veliki pritisak. Upravo sam zato i objavila fotografiju bez šminke - zbog pritiska i spoznaje kako oni koji me vide uživo očekuju da imam savršenu kožu, kosu, liniju, glas... Ali kada odlučiš ići svojim putem i shvatiš koliko je ugodnije biti svoj, savršenost postaje nevažna. Energija koja izvire iz nas kad smo zadovoljni i neopterećeni sve nadjača.­

Story: S kojim se još problemima žene u toj industriji danas suočavaju?

Nema biznisa do šoubiznisa! I žene i muškarci susreću se sa sličnim problemima. Svi smo stavljeni pod povećalo koje traži i hvali ljepotu, a još više otkriva nedostatke. Šoubiznis je hladnokrvan, ali mislim da se žene dosta dobro znaju nositi s tim jer znaju u što se upuštaju te kako negativnu energiju pretvoriti u gorivo za napredak. Postale smo hrabre i borimo se za svoje ja! Još jedan problem u glazbenoj industriji su godine. Kad je riječ o muškarcima, to nije važno, a ženama se broji svaka. Mislim da tu ipak vrijedi poslovica: “Stara koka, dobra juha.” Ovdje znamo cijeniti moćne i iskusne pjevačice tako da je kod nas čak i dobra situacija.

Story: Koji su najveći izazovi s kojima se suočavaju žene vaših godina?

Imam osjećaj da nas još ne shvaćaju dovoljno ozbiljno jer “još smo mlade, moramo puno toga doživjeti i naučiti”. Svaka naša ideja preispituje se više puta. Ženska intuicija često izrodi jako dobre stvari, a o idejama, kreativi i multitaskingu da i ne govorim.

Story: Koliko se međusobno podržavate kao kolegice i žene? Jeste li, dok ste gradili karijeru, uglavnom nailazili na njihovu pomoć i podršku?

Srećom, bila sam okružena predivnim i iskusnim ženama punim podrške i savjeta. Nikad nisam direktno osjetila sputavanje, dobila sam samo iskrene savjete - od Lane Jurčević kad sam još bila klinka koja pjeva back vokale, Ivane Kindl, Ivane Husar Mlinac, Vanne... One su sve redom ostvarene žene koje nemaju potrebu doživljavati me kao konkurenciju, drago im je što se rađa nova generacija i u nama mladima vide sebe i svoje početke. Zato i imaju dobre savjete jer su vodile slične borbe i utabale nam put.

 Zsa Zsa Izvor: Goran Čižmešija

Story: Koji biste savjet dali mladim djevojkama koje žele graditi glazbenu karijeru?

Samo jedan: slušajte svoj unutarnji glas. Nemojte dopustiti da vas oblikuju kako njima odgovara, da vas stave u kalup i prodaju kao čokoladicu u bombonijeri u kojoj je još 20 istih. Budi svoja čokolada! Nije fora izgubiti se u masi i ići lakšim putem, to nije dugotrajno.

Story: Tko su snažne žene kojima se vi divite?

Mama, naravno! Toliko nesebičnosti, ljubavi, strpljenja, dobrote, skromnosti i zahvalnosti. Nikad ništa ne traži zauzvrat, a sve bi dala... Uz nju, uvijek su mi uzori bile žene. Obožavala sam Christinu Aguileru, od koje sam naučila iz kojeg kuta sagledati šoubiznis.

Story: Što ženu čini snažnom?

Emocionalna inteligencija. Njezina je snaga u emociji, nježnosti, krhkosti, dobroti i empatiji, u ljubavi prema svijetu čak i onda kad je teško gledati srcem... Ona vidi ispod oklopa i može dotaknuti svako srce. A istodobno je tako jaka.

Magazin

Royals

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image

special image