Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAJNOVIJI ADUT

Zarazni londonski ritam stiže iz Splita: 'Treba ignorirati dinosaure'

Autor promo
Autor promo

Pjesma energičnog ritma novost je iz radionice sve popularnijih The Splittersa

Izvor: promo

Ekipa iz Splita koja je prošle godine objavila album 'Izvedi me van', domaću glazbenu scenu nastavlja osvajati svojim rock ritmovima u velikom stilu, a 'Barbara' je najnoviji adut ovog simpatičnog benda i najava sljedećeg studijskog izdanja. Kako kažu iz benda, 'Barbara' je pjesma prepoznatljivog londonskog karaktera, idealnog za stadionske zvučnike, a nitko im u tome neće proturječiti.

Upravo The Splitters autorski potpisuju pjesmu, za koju je miks i master radio Goran Martinac. Pjesmu prati i spot koji potpisuje Stipe Ninčević, a glavna zvijezda videa je dugogodišnja prijateljica benda, Anja Vlaić.

Josip i Petar Senta te Marko i Antonio Komić dva su para braće koji su prijatelji već dugo vremena, a prijateljstvo su ovjekovječili osnivanjem benda, što se pokazalo odličnom idejom. Baza obožavatelja i obožavateljica The Splittersa povećava se svakim novim singlom, a svježim zvukom ovaj bend najavljuje još puno odličnih singlova. Sve je počelo kada su Antonio Komić i Josip Senta u srednjoj školi odlučili naučiti svirati bubnjeve i bas gitaru svirajući obrade bendova čiju su glazbu voljeli. Nakon pola godine pridružili su im se Petar na ritam gitari i Marko, koji svira solo gitaru i odmah su počeli raditi na autorskom materijalu.

Izvor: Boris Vincenzo

Zadržali su ime Petrova prošlog benda The Splitters. Marko je bio jedini član koji je imao iskustva u stvaranju pjesama koje je podijelio s dečkima iz benda i započeli su svoju uspješnu avanturu u svijetu glazbe. Publici su se predstavili 2018. godine albumom prvijencem “Love Sucks”, a 2020. godine, objavili su drugi studijski album "Izvedi me van”. Dečki rade na materijalima za treći album, a osvojili su radijski eter i postigli zapažen uspjeh singlom “Barbara”. Sada su otkrili zašto im je “Barbara” najdraža pjesma i na koje prepreke nailaze mladi glazbenici na početku karijere.

Izvor: Rade Đurđević

Koje su najveće prepreke za mlade glazbenike na početku karijere? I mislite li da se stvari mogu promijeniti i na koji način?

Što je zapravo početak karijere? Ako mislimo na početak stvaralaštva tu "nema" prepreke. Karijera s tim možda nije počela osim ako te nije na svirci čuo poznati manager, scout ili sl., a što je u Hrvatskoj mitološki pojam kao čudovište iz Loch Nessa-a da je nekoga negdje zapazilo I da je taj netko napravio nešto ozbiljnije, izuzev audicija u glazbenim emisijama. U sadašnjosti - ako bi htjeli promijeniti nešto u vezi toga prvo bi trebali ignorirati dinosaure na sceni i dati priliku mladima kroz adekvatne platforme kojih ima, a koje bi kontinuirano promovirale njihov rad te ulagali u festivale na kojima bi se novi bendovi imali priliku predstavljati.

Izvor: Ljiljana Vukmanović

Što smatrate najboljom pjesmom koju ste ikada objavili i zašto?

Svatko iz benda ima neku svoju najdražu/najbolju pjesmu, ali sada bi to bila Barbara,ne samo zbog pjesme već i do "uspjeha" iste po tv-u radiju itd.

Koja vam je najdraža pjesmu za izvođenje i zašto?

Najdraža nam je Sex, drugs n rockroll – pjesma na engleskom jeziku koja se nije našla na dosadašnjim albumima - čista energija, dobar refren i tko je bio na koncertima zna o čemu govorimo :)

Izvor: Luka Kivela

Što ili tko vas je nadahnuo da se bavite glazbom?

Imali smo tu sreću da je u obitelji glazba bila jedan bitan čimbenik pa moramo zahvaliti starcima na tome i naravno svim curama svijeta.

Tagovi

Najčitanije

Najnovije