Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEOČEKIVANA SMRT

ZVIJEZDA ČERNOBILA Glumac Paul Ritter izgubio bitku za život

Autor L.O.
Autor L.O.

Preminuo glumac koji je u seriji 'Černobil' imao ulogu zamjenika glavnog inženjera u nuklearnoj elektrani

Izvor: Profimedia

Glumac Paul Ritter preminuo je u 55. godini života od posljedica tumora na mozgu. izvijestio je njegov agent za the Guardian. Paul  je preminuo jučer, 5. travnja, te cijelu glumačku scenu zavio u crno. Svoje početke gradio je kao obiteljski patrijarh Martin iz televizijske serije 'Friday Night Dinner' uz bok Tamsin Greig, Simona Birda i Toma Rosenthala. 

Paul Ritter Izvor: Profimedia

Pojavio se u brojnim filmovima, uključujući Harry Pottera i Quantum of Solace. Ipak najviše ga je proslavila uloga Anatoly Dyatlova u višenagrađivanoj seriji ´Černobil´. Također je bio i nadareni kazališni glumac, nominiran za nagradu Olivier 2006. godine, za izvedbu u filmu ´Coram Boy´ te za nagradu Tony, za glavnu ulogu u ´Norman Conquests´ 2009. godine.

´S velikom žalošću možemo potvrditi da je Paul Ritter preminuo sinoć´, rekao je njegov agent. ´Umro je mirno kod kuće sa suprugom Polly i sinovima Frankom i Noahom kraj sebe. Imao je 54 godine i bolovao je od tumora na mozgu´, dodao je.

Paul Ritter Izvor: Profimedia

´Paul je bio izuzetno nadaren glumac koji je posjedovao izvanredno umijeće da glumi veliki spektar uloga i na sceni i na ekranu. Bio je natprosječno inteligentan, drag i vrlo smiješan. Jako će nam nedostajati´, završio je svoju izjavu Paulov agent.

Ritter bi se trebao pojaviti u retrospektivi 10. godišnjice serije 'Friday Night Dinner' koja će se emitirati kasnije ove godine.

Najčitanije

Najnovije