Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hejt, SLOVEni, još ste živi?

VIDEO KOJI JE PREPLAVIO DRUŠTVENE MREŽE Poznati Hrvati: 'Bilo je i vrijeme'

Autor Irena Grgić
Autor Irena Grgić

Stop govoru mržnje!

Izvor: Instagram

'Svjedoci smo sve učestalijeg govora mržnje, koji postupno osvaja online i offline prostor i prijeti postati općeprihvaćenim načinom komunikacije u našem društvu. Opasnosti navikavanja na ovu vrstu govora su višestruke', poručili su iz bosanskohercegovačkog magazina Buka koji je na svom YouTube kanalu objavio spot čija kampanja ima za cilj poticati upravo kulturu dijaloga, empatije i razumijevanja među ljudima.

BUKA - Hejt SLOVEni, još ste živi?
Izvor: You Tube

Zvijezde spota koji se dijeli po društvenim mrežama su svima dobro poznata lica - 48-godišnja pjevačica Severina, 39-godišnja glumica Hristina Popović te kolega joj, 40-godišnji Goran Bogdan koji u videu 'Hejt, SLOVEni, još ste živi?' glume radnike i kupca u trgovini kroz čije se razgovore može vidjeti koliko smo kao društvo otupili na govor mržnje.

Izvor: Instagram


'Bravo', 'savršeno', 'ovaj spot je odličan', 'konačno smo krenuli pričati o ovoj zaista važnoj temi', 'svaka čast cijeloj ekipi', samo su neke od pohvala koje se mogu čuti uz snimku videa koja su na svojim profilima na društvenim mrežama podijelili i brojni poznati Hrvati kao što su Iva Radić, Sandra Perković, Ivana Plechinger, Nataša Janjić Medančić, ali i mnogi drugi. 'Može li umjesto hejt biti samo hej', poruka je koja se može čuti na društvenim mrežama. Inače, spot je napisao i režirao zagrebački režiser i pisac Predrag Ličina, koji je ujedno i kreator glavnog slogana 'Hejt, SLOVEni, još ste živi?'.

Najčitanije

Najnovije