Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIBENČANKA VALENTINA BAUS

Poznato lice s Nove TV: 'Uvijek nastojim izvući najbolje iz najgoreg'

Autor Ana - Marija Crnica
Autor Ana - Marija Crnica

Novosti vezane uz područje zdravstva na Novoj TV donosi 28-godišnja novinarka koja je odlučno preuzela novu ulogu voditeljice poslijepodnevnih vijesti

Izvor: Dražen Kokorić

'Poštovani gledatelji, dobar dan.' Tim je riječima sredinom veljače novinarka Valentina Baus prvi put pozdravila gledatelje Nove TV. Simpatična Šibenčanka posljednjih je godinu dana jedno od najistaknutijih lica najgledanije domaće televizije. Dolaskom pandemije Valentina je društvena događanja i manifestacije ostavila po strani i prihvatila novi izazov, pa je tako već godinu dana gledamo kako izvještava o najnovijim događajima iz područja zdravstva. Kvaliteta je, očito, neupitna jer je dobila priliku iskazati se i u ulozi voditeljice poslijepodnevnih ‘Vijesti’ na Novoj TV.

Znala sam da je to dobar smjer u mojoj karijeri

 - Kada je naša direktorica Informativnog programa kolegu Dina Goleša i mene pozvala na razgovor i iznijela nam prijedlog, oboje smo bili iznenađeni i sretni, ja čak malo i preplašena. No znala sam da je to dobar smjer u mojoj karijeri i drago mi je što se situacija tako odvila. Uz novinarski posao koji nastavljam raditi ovo je dodatni izazov, ali i velika odgovornost prema našim gledateljima - sretna je 28-godišnja Baus.
Tremu, priznaje, uvijek ima, čak i prije javljanja uživo iako ih je dosad mnogo odradila. No nije riječ ni o kakvom lošem osjećaju, baš suprotno.
- I dalje mi je stalo i želim posao obaviti najbolje što znam - opisuje Valentina taj osjećaj i motiv koji je gura da bude svakim danom sve bolja.

Valentina Baus Izvor: Privatni album

Lijepo je imati podršku

 - Znala sam da vođenje vijesti moram odraditi najbolje što mogu i nisam htjela kiksati. Naravno da mi treba još puno kilometraže, iskustva i vježbe, ali sve će to doći s vremenom. Dobila sam mnogo pozitivnih poruka od prijatelja, poznanika, pa i kolega s drugih televizija. Ne znam koliko su objektivni ili subjektivni, ali lijepo je imati podršku. Naposljetku, naša je obaveza prema gledateljima što bolje obaviti svoj posao. Jer ući u njihove domove i donijeti im najvažnije vijesti tog dana zadatak je koji ima veliku težinu - govori talentirana novinarka.
Na Novu TV došla je još kao studentica Fakulteta političkih znanosti i odmah joj se, kaže, svidjela televizija. Danas, pet godina poslije, ova 28-godišnjakinja može se pohvaliti brojnim izazovima koje je s lakoćom savladala.

Valentina Baus Izvor: Dražen Kokorić


- Uvijek nastojim izvući najbolje iz najgoreg, ne samo u poslu nego i u svakodnevnom životu. Nekad mi je izazov bio uživo se javiti u ‘Dnevnik’, pa svaki dan pratiti pandemiju i rad Nacionalnog stožera, a neki su dan nadmašeni svi i sad mogu reći da mi je najveći izazov bio sjesti na voditeljski stolac te odvoditi svoje prve ‘Vijesti’ u životu - iskrena je.
Čitanje knjiga, gledanje serija i filmova te druženje s bliskim ljudima njezin su ispušni ventil. Velik dio slobodnog vremena provodi učeći jer je upisala drugu godinu doktorskog studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. A na pitanje vidi li se u budućnosti isključivo kao televizijska voditeljica ili joj je novinarski posao ipak draži Baus odgovara - korak po korak.
- Svaku priliku koju dobijem volim zaslužiti svojim radom. I dalje sam novinarka, kombiniram rad na terenu i u studiju. Važno je htjeti napredovati, razvijati se, poslušati savjet, ali i kritiku te svakog dana nešto naučiti, pa bilo to i iz vlastitih grešaka - zaključuje Valentina Baus.

Najčitanije

Najnovije