Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

30 ODABRANIH Ovo su najvjerojatniji uzvanici na sprovodu princa Philipa

Zbog pandemije samo će odabrani moći prisustvovati posljednjem ispraćaju vojvode od Edinburgha

 Izvor: Profimedia

Princ Philip će biti sahranjen u subotu, 17. travnja ove godine u Windsoru. Kako je palača potvrdila, prinčev sprovod će početi minutom šutnje u 15:00 u kapeli svetog Jurja (Georgea) u Windsoru, a isti će biti u skladu sa željama pokojnog princa. Zbog pandemije, lijes s pokojnikom neće biti izložen javnosti, ali će se održati povorka gdje će iza lijesa preminulog princa ići članovi obitelji dok će kraljica posljednja i sama ući u kapelicu kada će početi ceremonija. Informacije su ovo koje su poznate i dostupne javnosti, no, kako zbog pandemije postoji ograničenje od samo 30 uzvanika koji će moći prisustvovati posljednjem ispraćaju supruga kraljice Elizabete II., postavlja se pitanje - tko se nalazi na listi odabranih?

princ Philip princ Andrew Izvor: Profimedia


Iako palača još uvijek nije otkrila tko će se sve u subotu u 15 sati nalaziti u kapelici svetog Jurja, potvrđeno je kako će na djedov sprovod doći 36-godišnji princ Harry, dok će njegova supruga Meghan Markle zbog trudnoće ipak ostati u Americi. Osim Harryja, tu su naravno i princ Charles, njegova supruga Camilla, ali i ostalih troje djece preminulog vojvode - princeza Anne te prinčevi Andrew i Edward koji će također očekivano biti na listi od 30 uzvanika. Popis ostalih uzvanika koji bi najvjerojatnije trebali biti na sprovodu sastavio je magazin The Sun.

 Izvor: The Sun/Screenshot


Tako britanski medij navodi kako bi u subotu trebali vidjeti i Kate Middleton s obzirom na to da je supruga prijestolonasljednika te će samim time jednog dana i sama biti na mjestu na kojemu je do sada bio princ Philip. Također, pretpostavlja se da će i supružnici Philipove djece nazočiti njegovom posljednjem ispraćaju kao podrška svojim partnerima pa bi se stoga među 30 odabranih trebali nalaziti i Sir Timothy Laurence, suprug princeze Anne, kao i vojvotkinja Sophie Wessex, supruga princa Edwarda.


Osim prinčeva Williama i Harryja, na djedov sprovod bi trebale doći i princeze Beatrice i Eugenie, Peter Phillips, Zara Tindall, Lady Louise Windsor i Viscount Severn, a postoji mogućnost da se istom pridruže i njihovi partneri - Mike Tindall, suprug Zare Tindall, Jack Brooksbank, suprug princeze Eugenie te Edoardo Mapelli Mozzi, suprug princeze Beatrice.


Za kraj, među posljednjim uzvanicima, iako ih mnogo više želi doći na posljednji ispraćaj princa koji je svoju dužnost obavljao dugih 70 godina, The Sun navodi sljedeće kao najizvjesnije - princezu Alexandru, vojvotkinju i vojvodu od Gloucester, vojvode od Kenta te princa i princezu od Kenta, koji su iskazali veliku podršku kraljevskoj obitelji u posljednjim godinama, te kraljičine nećake, djecu preminule sestre princeze Margaret - Davida Armstronga-Jonesa te Lady Sarah Chatto.

Povezane vijesti


Uključujući kraljicu te sve gore navedene, dolazi se do popisa od 29 uzvanika, a uzevši u obzir da nitko od praunučadi neće prisustvovati sprovodu, sljedeće logično pitanje je tko će biti posljednji od 30 odabranih? Prema The Sun-u, to bi mjesto moglo pripasti dugogodišnjem suradniku princa Philipa, Archieju Milleru-Bakewell, koji bi tim činom bio jedini na posljednjem ispraćaju vojvode od Edinburgha koji nije dio kraljevske obitelji.

Magazin

Royals