Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ZDRAVOM TIJELU, ZDRAV DUH

Ecija Ojdanić: 'Meni je trčanje po šumi spašavalo psihu i zdravlje'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Dala nam je svoje tajne iz kuhinje

Izvor: Dražen Kokorić

Da ni pandemijska godina, samim time i poslovna i privatna ograničenja (u smislu kompliciranih putovanja), neke ljude ne mogu obeshrabriti, ograničiti, ni zaustaviti, svjedoči naša nagrađivana televizijska, filmska i kazališna glumica Ecija Ojdanić. Sama će reći da tome najviše zahvaljuje svojoj strasti prema trčanju, no spretna Splićanka ovaj put otkriva što joj je još poboljšalo zdravlje i kondiciju, te dalo onaj zarazni osjećaj sreće.

'Za vrijeme prvog zatvaranja prošle godine trčala sam po šumi, što, mislim, ne može nikoga ugroziti, naprotiv, meni je spašavalo psihu i zdravlje, a još u kombinaciji s cvrkutom ptičica i prirodne energetske ravnoteže, dobivala sam i dobre poslovne ideje. Uz to, vježbala sam kod kuće s raznim improviziranim utezima; usisavačem, bocama. No u posljednje vrijeme prakticiram vježbanje na reformeru Body & Mind studija. Oduševljena sam jer ti istovremeno pumpa mišiće i rasteže ih, na neki odličan način priprema tijelo za trčanje, a istovremeno drži tonus mišića i elasticitet tijela. Zanimljivo je da na refomeru trening brzo prođe, u jednom satu radi se cijelo tijelo. Nakon treninga nisi umoran, osjećaš se poletno, kao da se mišići jako ne potroše, za razliku vježbanja u teretani', tvrdi poznata glumica za koju je definicija blagostanja biti u miru sa sobom, i trenutačnim okolnostima oko sebe. Otkrila nam je i zbog čega se danas osjeća bolje u svojoj koži nego prije 15-tak godina.

'Meni je redovito vježbanje donijelo psihičku ravnotežu, fizičko zdravlje, nećemo se lagati, zadovoljavajući fizički izgled. Puno se bolje osjećam. Nekako sam u naponu intelektualnih i drugih snaga', priznaje Ecija. Veliku važnost stavlja na kuhane obroke, i objašnjava svoju sklonost prema sirovoj prehrani.

Uvijek se vraćam sirovoj prehrani jer neobrađana hrana ima najviše zdravih nutrijenata

'Volim kuhati, i mislim da je to važno za cijelu obitelj. Po meni se preko kuhanja i hrane prenosi ljubav i briga za sve članove obitelji. Suprug mi uskače tu i tamo, ali zaista se trrudim sama pripremati obroke, makar i dan ranije. Jedem dosta voća i povrća, što manje mesa, pogotovo crvenog, više ribe. Uvijek se vraćam sirovoj prehrani jer neobrađana hrana ima najviše zdravih nutrijenata. Velika učiteljica mi je Tina Uglješić, ima fantastičan blog 'Zelenarium' kojim jako lijepo prenosi važnost ove prehrane', otkriva. Svi ti dobro postavljeni prioriteti u očavanju zdravlja dali su joj krila da u prošloj godini ima čak dvije premijere, odnosno njezino kazalište 'Moruzgva'; predstavu 'Majstori' i cabaret 'Vla-Vla-Vlajland', autora i redatelja Ivana Lea Leme. Ovim komadima nasmijavali su ljude kad im je bilo najviše potrebno.

Povezane vijesti

'Ponosni smo jer smo u pandemijskoj godini uspjeli napraviti dvije premijere; komad 'Majstori', a pravo dijete korone je cabaret čija je premijera bila 10. srpnja 2020. Od tada smo uspjeli održati 50 izvedbi, i moram istražiti je li to svjetski raritet. Veseli nas što ćemo 23. travnja imati obljetnicu u Histrionskom domu, a ona je dokaz da nas u ovim najtežim vremenima publika nije zaboravila. Pripremamo i novu predstavu 'Je li tako, Zorane?', ljetnu turneju, te GOOD fest u Drnišu po prvi put, što mi posebno znači da vratim dug svom rodnom gradu. Tu je i Teatar na moru u Splitu, gdje ćemo gostovati s našim predstavama. Čekaju me i dva snimanja, i stvarno sam zahvalna na svemu. Mislim da se u ova teška vremena stvari iskristaliziraju, i opstaju dobre ideje. Ovo je dokaz da Moruzgva plovi pravim vjetrom, da sve ima smisla, i da netko od gore prati i gura', zaključuje energična umjetnica.

Izbor Urednika

Royals