Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TIJELO IZGRADILA PLESOM

Valentina Walme: 'Pršut i sir volim više od čokolade'

Autor Nikolina Kunić
Autor Nikolina Kunić

Atraktivna plesačica i influencerica nam je otkrila kako održava tjelesnu formu i priznala da niti ona ne jede uvijek zdrave namirnice

Izvor: Instagram

Njezino je tijelo jedno od najboljih na domaćoj javnoj sceni što niti ne čudi s obzirom na to da se bavi plesom. A svoje omiljene aktivnosti od koje i zarađuje za život 28-godišnja Valentina Walme nije se odrekla niti u vrijeme pandemije korona virusa kada su sve plesne dvorane zatvorile svoja vrata. Kako je održavala formu u izolaciji, što jede kako bi izgledala ovako kako izgleda te postoji li način da i mi izgradimo takve mišiće otkriva u nastavku…


Na fotografijama koje ste nedavno objavili na Instagramu izgledate odlično. Na mnoge je ova situacija s korona virusom i izolacija djelovala loše, velik broj ljudi je nakupio nove kilograme, manje se kretao, više jeo... Vi niste imala problema s disciplinom?
Prije svega smatram kako Instagram ne bi trebao biti referenca kako treba izgledati. Ako polazimo od toga da se fizičkom aktivnosti bavim svaki dan te da je to moj posao onda nije teško ostati discipliniran.

S obzirom na to da teretane nisu radile, sve aktivnosti u dvorani, uključujući i ples, također se nisu mogle odvijati, kako ste održavali kondiciju cijelo ovo vrijeme?

Imam tu sreću da kondiciju mogu održavati kod kuće uz sprave, znanje i iskustvo. Nije mi teško trenirati doma, nekada je čak i praktičnije.

Je li ples dovoljan za tijelo kakvo imate ili je potrebno uključiti još neku aktivnost?
Meni je ples uvijek bio dovoljna aktivnost, nikada nisam morala uključiti još neku dodatnu. Svakako bih napomenula da je uz sami ples uključeno i zagrijavanje, vježbe snage te istezanje, što je dovoljno da bi se tijelo zategnulo i oblikovalo.

Kako izgleda vaš plan prehrane?
Prije godinu i pol sam napravila plan prehrane kojeg se više-manje držim, ali zaista najviše od svega slušam tijelo i dajem mu ono što mu je potrebno. Kada su snimanja česta jedem zdrave namirnice u manjim količinama, uz jedan 'cheat day'.

Žene su osobito slabe na slatkiše. Koliko često ih vi jedete?

Više sam za slano nego li za slatko, uvijek ću prije posegnuti za pršutom i sirom nego li za čokoladom.

Možemo li do ljeta izgledati barem približno kao vi? Koje vježbe bi nam svakako preporučili, a što trebamo izbjegavati?

Možete izgledati sto puta bolje! Nema jedne vježbe koja će pomoći svima. Preporučila bih personalizirani program prehrane uz grupne ili individualne treninge. Najbitnije od svega je imati motivaciju i volju.


Ples je ne samo vaš život već i posao. Koliko se ova situacija odrazila na vaše financije, jeste li se našla u istoj situaciji kao i primjerice glazbenici?
Bila bi laž kada bih rekla da nisam financijski pogođena. Od 12. mjeseca plesači imaju zabranu rada i plesni svijet je stao. Plesne škole su zatvorene, svi plesni projekti su otkazani ili odgođeni na neko vrijeme. Znam da je meni zaista potreban ples kako bih živjela, bila ispunjena, prenosila znanje, stvarala zajedno s ljudima u dvorani, a toga sada nema. Zamislite da vam netko zabrani da radite ono što najviše volite? Tako se trenutno osjećaju svi plesači u Hrvatskoj. Puno pričam s kolegama i prijateljima plesačima i nastojimo ne klonuti duhom. Ples je usko vezan uz glazbu i često surađujemo s glazbenicima tako da stvarno suosjećam s njima i nadam se da ćemo uskoro zajedno stvarati i raditi ono što volimo i za što živimo, na kraju i ono od čega živimo.

Imate li već kakvih novih poslovnih planova, što vas u profesionalnom smislu čeka ovo ljeto ako pandemija opet popusti?

Za sve daljnje projekte čekam potvrdu datuma, Zaista ne bih govorila konkretno, jer je situacija neizvjesna pa tako i planovi. U svakom slučaju nadam se da će se ostvariti.

Najčitanije

Najnovije