Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Celebrity

Jure Brkljača: 'Odvela me u neku vrstu transa, što rijetko osjetim'

Autor Antonija Nazor
Autor Antonija Nazor

Glazbenik otkriva kako je zadovoljan reakcijama na album prvijenac i pjesmu ‘Ostani tajna moga života’ koja osvaja top-ljestvice

Izvor: Instagram

Mladi zadarski glazbenik Jure Brkljača govori o pjesmi ‘Ostani tajna mog života’ i istoimenom albumu prvijencu, ali i o suradnicima, emocijama protkanim u stihove, željama...

Story: Je li vas iznenadilo što je vaša nova pjesma ‘Ostani tajna mog života’ u kratkom roku ostvarila impresivan skok sa 39. na 4. mjesto nacionalne glazbene liste HR Top 40?

Skok na ljestvici nije me jako iznenadio, ali mi je jako drago zbog toga. Pjesma je trenutačno na drugome mjestu, a bit ću iznenađen ako dosegne prvo. Veselim se što su je urednici prepoznali i vjerujem da će s vremenom biti sve slušanija.

Story: Što mislite, u čemu je njezina tajna? Jeste li od samog početka vjerovali u nju?

Od početka sam vjerovao u njezinu kvalitetu. Mislim da je tajna u spoju teksta i glazbe, odnosno u emociji koju nosi. Kada sam je prvi put snimao u studiju, odvela me u neku vrstu transa, što rijetko osjetim. Zato mislim da će dugo živjeti među publikom.

Story: Izišao je vaš album prvijenac ‘Ostani tajna mog života’. Kakve su prve reakcije, dojmovi?

Prvi dojmovi su odlični. Komentari albuma ‘Ostani tajna moga života’ su pozitivni, a pjesme su ocijenjene kao dobre, normalne i opuštajuće. Upravo smo to željeli postići i ovo nam je dokaz da smo uspostavili vezu s publikom. Na albumu u izdanju Hit Recordsa nalazi se četrnaest pjesama, od kojih su četiri nove. Posebno značenje za mene ima ‘Kampo Kaštelo’ jer govori o zadarskom kvartu u kojem sam odrastao. Zapravo, svaka pjesma nosi priču o nekim trenucima koje sam proživio ili proživljavam.

Story: Čemu se nadate i veselite u skorije vrijeme kad prođe pandemija?

Iskreno, nisam previše optimističan da će u skorije vrijeme pandemija proći, no nekako se nadam da će se situacija barem stabilizirati pa vjerujem da ćemo uz popuštanje mjera tijekom ljeta uspjeti zasvirati na otvorenom. Uz ljeto i more, tome se najviše veselim.

Najčitanije

Najnovije