Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA SEZONA SERIJALA 'KVART PRIČA'

Vid Juračić: 'Da ne snimam za YouTube, bio bih arhitekt'

Autori Nika Romek Autori Laura Obrenović
Autori Nika Romek Autori Laura Obrenović

Prema naprijed ga guraju prijatelji, obitelj i djevojka

Izvor: Robert Gašpert

Iako je završio arhitekturu, Vid Juračić karijeru je izgradio snimajući uspješan serijal ‘Kvart priča’. Riječ je o serijalu kojim je Vid široj hrvatskoj javnosti približio zagrebačke kvartove te otkrio nove zanimljivosti ljudima koji su proveli cijeli život u Zagrebu i mislili da o njemu sve već znaju. 'Trenutačno sam youtuber. To mi je najlakši odgovor na pitanje čime se bavim jer indirektno živim od svoga rada na YouTubeu. To znači da ne živim direktno od pregleda na YouTubeu nego se ondje razvio moj osobni brend', ovako nam je prije opisao opis svoga posla, a u nastavku je za Story.hr ispričao od kud crpi inspiraciju za svaku epizodu, ali i koliko je na cijeli proces utjecala pandemija koronavirusa. 

Čestitamo na uspjehu koji je postigla 'Kvart priča'. Možete li nam otkriti kako je nastala ideja?

Godinama sam imao YT kanal i eksperimentirao sam s raznim formatima, ali sam znao da moram naći nešto što mi najviše paše. Htio sam neki serijal pokrenuti, i budući da živim u Zagrebu to mi se činila kao dobra početna točka. Pričajući s prijateljima, malo po malo se razvila ideja za Kvart Priča.

Koliko se inicijalna ideja razlikuje od onoga u što se 'Kvart priča' razvila danas?

Iskreno, ne razlikuje se praktički uopće. Najveća razlika je u duljini epizoda. Kad sam kretao mislio sam da epizode ne bi smjele biti dulje od desetak minuta, ali s vremenom sam shvatio da publika može i želi gledati dulji sadržaj.

Planirate li uvoditi neke promjene u novu sezonu ili se držite već provjerenog i prihvaćenog 'recepta'?

Nema promjena, držim se provjerenog recepta. Naravno, pokušavam uvijek napraviti što bolju epizodu, ali u suštini nema većih primjena u novoj sezoni.

Kako ste se snašli sa snimanjem i planiranjem novih epizoda tijekom pandemije? Je li Vam poremetila planove?

Naravno, prošla sezona je stala zbog pandemije. Teže se uskladiti oko snimanja, i mnogi lokali nisu neko vrijeme radili pa je i slika mnogih kvartova drugačija, ali čini se da se stvari vraćaju normali.

Razgovarajući s roditeljima, prijateljima i djevojkom često dobivam i razvijam ideje

Otkud vučete inspiraciju za nove epizode?

Iz ljudi koji me vode po kvartovima. Kvart Priča je serijal o ljudima jednako koliko i o gradu.

Povezane vijesti

Čime ste se bavili prije 'Kvart priče' i u kojem smjeru bi se nastavili razvijati danas da 'Kvart priča' nije doživjela uspjeh?

Vjerojatno bih radio kao arhitekt, ali bi i dalje radio stvari za YouTube, i siguran sam da bih kad tad doživio uspjeh s nečim drugim na toj platformi.

Možete li nam otkriti nešto o svom privatnom životu? Vučete li iz njega inspiraciju za kreativnost u stvaranju novih epizoda?

Okružen sam izuzetnim ljudima, i puno toga dugujem njima. Razgovarajući s roditeljima, prijateljima i djevojkom često dobivam i razvijam ideje. Vjerujem da je socijalno okruženje jako bitno za vlastiti razvoj.

Najčitanije

Najnovije