'Ljubav je na selu’, omiljena RTL-ova emisija, sezonama zabavlja publiku, što zbog stvarnih ljubavnih priča, što zbog osebujnih kandidata i njihova autentičnog životnog stila. U novoj sezoni, koja se upravo prikazuje, emisiji se pridružilo još jedno lijepo lice, 37-godišnja Anita Martinović. Ispričala nam je kako je došlo do njezine voditeljske uloge.
- Moj put s RTL-om počeo je još davno, dok sam kuhala u showu ‘Punom parom’. Tada sam shvatila da se dobro snalazim pred kamerama i da se ne bojim. Definitivna potvrda došla je u showu ‘Gospodin Savršeni’, kada su mi najzanimljiviji trenuci bili upravo ti - pred kamerama. Tada su me uočili iz produkcije pa kad su krenuli u potragu za osobom koja će doći umjesto Marijane, na prijedlog Antonije Blaće, ekipa RTL-a kontaktirala me da dođem na kasting. I evo me danas tu - kaže Anita.

Anita Martinović: 'Kad se zaljubim, letim pola metra iznad zemlje'
RTL Press 


- Tremu sam imala prvih nekoliko snimanja. Najviše mi se događala zbog straha od nepoznatog - što trebam napraviti, reći, što se od mene očekuje, hoću li dobro odraditi... Naravno, ne mogu zanemariti činjenicu da nije jednostavno zauzeti poziciju nekoga tko taj posao radi perfektno 12 sezona - nije mi bilo svejedno što uskačem u Marijanine cipele. No i ona i Antonija Blaće, kao i cijela ekipa iz produkcije RTL-a i produkcijske kuće OHT pomagali su mi savladati sve strahove i nedoumice te sam im na tome zahvalna. Mislim da sam i, uza sve to, uspjela ostati svoja pa me gledatelji vide u pravom svjetlu! Kakva sam na malim ekranima - takva sam i u stvarnom životu - iskrena je Anita koja nam je otkrila i kako joj je njezina prethodnica Marijana Batinić pomogla u pripremama za voditeljsku ulogu.
- Tijekom snimanja bile smo u kontaktu. Od prvog dana bila mi je podrška i poticala me da ostanem svoja. Format emisije je takav, nema savjeta kako se snaći u raznim situacijama jer sve su to, na kraju, životne situacije. Kakav savjet dati nekome kad se dvije prijateljice posvađaju zbog jednog farmera? Naruči kokice, gledaj, slušaj i pitaj što te zanima - govori. Na pitanje bi li se ona prijavila u ‘Ljubav’ odgovara da bi ako bi živjela na selu gdje ne bi imala priliku upoznati nekog zanimljivog. Pogotovo zato što je emisija zanimljiva i u njoj stvarno neki pronađu ljubav. Otkako se pojavila kao voditeljica, razni forumaši komentiraju kako su neki farmeri i na nju bacili oko.
- Većina njih su šarmeri, svaki na svoj način. Oni su već bili napeti i u iščekivanju svega što će se dogoditi, a onda sam se pojavila ja - nova voditeljica. Naravno da su reagirali veselo i oduševljeno. Čim su se pojavile njihove kandidatkinje i kandidati, fokus i pažnju usmjerili su na njih, kako i treba biti - ističe.
Kaže da je na snimanju bilo veselo, a njezin šarm nije prošao neopaženo ni u drugoj sezoni showa ‘Gospodin Savršeni’. Prisjetila se i te epizode.

Anita Martinović: 'Kad se zaljubim, letim pola metra iznad zemlje'
RTL Press 


- Za mene je ‘Gospodin Savršeni’ bio odlično iskustvo koje me, eto, na kraju dovelo tu gdje jesam. Opisala bih ga kao maturalac ženske gimnazije, a vodič puta bio je zgodni vatrogasac Mijo. Šalu na stranu, bilo je zabavno. S obzirom na to da sam tijekom srednje škole i studija živjela u srednjoškolskom i studentskom domu, nije mi suživot s ostalim curama bio stran. Malo je teže bilo naviknuti se na odvojen život od voljenih, tehnologije, TV-a, mobitela i svega onog što čini našu svakodnevicu jer kada si u kući nema tipkanja. Sav fokus je na neženji - smije se zgodna Slavonka i dodaje da je s mnogo djevojaka iz showa ostala u prijateljskim odnosima, za svaku ima lijepu riječ, ali najteže joj je govoriti o sebi.
- To je najnezahvalniji zadatak - govoriti o sebi. Ako bih se morala opisati u nekoliko riječi, one bi bile vesela, energična i emotivna. Dolazim iz tradicionalne slavonske obitelji. Naši su roditelji uložili velik trud da od braće, sestre i mene naprave dobre ljude. Želim vjerovati da upravo to i jesmo. Cijenim svakog čovjeka, poštujem druge, ali znam tko sam i koliko vrijedim - kaže otkrivši pritom da je najviše ljute nepravda i zloća, ali rekla nam je i što je veseli.
- Veliki sam hedonist, volim dobru klopu i sve ono što ide uz to - fino vino, glazbu, tamburaše, ples. Glazba je dio moje svakodnevice i ne mogu zamisliti život bez nje. Jako volim otići na koncert, festival i u kazalište. Volim more, kupanje, sunčanje, ali i prirodu, svježi zrak i planinarenje. Što sam starija, više volim privatna druženja nego ludi izlazak, ali lagala bih da se ne omakne i koja takva večer. A što me ljuti? Baš sam se neugodno iznenadila koliko ima bešćutnosti na društvenim mrežama. Znam da svi imamo pravo na svoje mišljenje i ne pogađaju me ružni komentari na račun mog izgleda, za razliku od nekoga tko je osjetljiviji, ali ne mogu shvatiti zašto ljudi imaju potrebu povrijediti druge. Baš nam je hitno potrebna ova kampanja koja se trenutačno vrti u medijima i potiče ljude da ne koriste govor mržnje na mrežama - iskrena je diplomirana dizajnerica koja uspješno vodi i svoju agenciju za nekretnine. Kaže da je žicu za trgovinu naslijedila od oca.

Anita Martinović: 'Kad se zaljubim, letim pola metra iznad zemlje'
RTL Press 


Što se ljubavi tiče, tvrdi da je nepovratno zaljubljena u život i ljude oko sebe te objašnjava kakav je muškarac može osvojiti.
- Oduvijek sam preferirala tamnije, visoke, markantne muškarce, ali ne mogu reći da sam uvijek baš takve imala. Volim one koji su samopouzdani i zabavni. Muškarac da bi bio muškarac mora biti kavalir, treba se znati ponašati prema ženi. Mi već dugo nismo slabiji spol po mnogo čemu, ali svaka žena uživa u tome da frajer pazi na nju, pa ni ja u tome nisam iznimka. Humor mi je jako važan u odnosu jer jednog dana kada se prestanemo zatreskano gledati, treba nam i dalje biti dobro i zabavno. Volim muškarce koji su fizički aktivni i uvijek spremni za izlet, putovanje, radnu akciju, ali i da im pojam kazališta i kina nije stran - opisala je Anita te nam otkrila su joj društvene mreže zatrpane porukama i ponudama otkako je zasjala u ‘Ljubavi’, ali se ispričava svima jer ne stigne na sve odgovoriti.
Za kraj, šapnula je kakva je kad se zaljubi.
- Postanem Wonder Woman. Nema toga što ne mogu. Ljubav je u mom životu veliki pokretač i motivator. Sjajim, bliještim i hodam pola metra iznad zemlje. Pa ako me sretnete u gradu i vidite da lebdim, sve će vam biti jasno!