Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA STORY.HR

Mario Petreković: 'Očinstvo me promijenilo, život je ljepši i zabavniji'

Autor Petra Kanić
Autor Petra Kanić

Komičar se, kaže, osjeća mlađe otkako je postao tata. Osim brige o kćerkici i snimanja showa, Mario priprema i novi projekt o kojem nam je sve ispričao

Izvor: Pixsell

Sudjelovanjem u novoj, sedmoj sezoni zabavnog showa 'Tvoje lice zvuči poznato', 48-godišnji komičar i voditelj Mario Petreković razveselio je mnoge gledatelje. Za Story.hr prisjetio se svog angažmana u prvoj sezoni showa, kako se to odrazilo na njegov poslovni život, a s nama je podijelio i sitnice iz obiteljskog života nakon što je prošle godine postao ponosni tata malene Marle. Otkrio nam je i kako sa 49-godišnjim glumcem Reneom Bitorajcem radi na novom projektu.

Ponovno sudjelujete u zabavnoj emisiji 'Tvoje lice zvuči poznato', a u prvoj sezoni ste izašli kao pobjednik. Kakva su vam sada očekivanja, biste li voljeli odnijeti i drugu pobjedu?

Pobjeđivanje, odnošenje pobjeda, biti pobjednik, na sreću, sve je to moja prošlost. Želim se vratiti pravom sebi, onom izvornom ja, biti gubitnik pa čak i kad pobjeđujem. Pobjede su klišej, pobjede su naporne i stresne, pobjede nose teret, dok gubitak oslobađa. Stalno gubim neke stvari i nakon izvjesno kratkog vremena, osjećam se slobodno, sretno i opušteno zbog tog gubitka. Veći dio svog života sam izgubljen i kada gubim osjećam da dobivam, kada gubim, pobjeđujem, gubitak je jednako dobitak. Pobjede donose lažne prijatelje, tapšanja po ramenu i kratkog su vijeka. Očekivanja? Ne, ali imam želju da izdržim mentalno i fizički sve pobjede i gubitke i samoga sebe u tome svemu.

Koja vam je transformacija u prvoj sezoni bila najdraža i biste li je voljeli ponoviti sada?

Ponovio ne bih niti jednu, nezahvalno mi se vraćati natrag, nije izazovno, a novih ima na pretek. Jedne od najdražih bili su: Dino Dvornik, Tina Turner, Lionel Richie, Jim Morisson, Alka Vuica, Andrea Boccelli i mnogi drugi.

Tada ste bili i apsolutni favorit. Smatrate li da ste postavili visoke kriterije svim ostalim kandidatima u narednim sezonama?

Kao i u svakoj sezoni kasnije, favorita uvijek ima više, što i daje dodatnu čar, napetost i neizvjesnost do samoga kraja. Te prve sezone, iz emisije u emisiju, dizali smo ljestvice i kriterije sami sebi i drugima, ne sluteći, postavili neke standarde ove uspješne emisije pa su tako iz sezone u sezonu natjecatelji bivali sve bolji i bolji i tako se standard podizao sve više i više. Naravno, mogao bih i slobodno reći i voditi se onom starom narodnom, kao što cure kažu, 'samo prvi se pamte' i pritom stajati iza svega izgovorenog. Volim ovaj format i on voli mene i vjerujem da se to vidi i osjeti kod publike koja nas prati i podržava. Na kraju krajeva, ovo je zabava i show namijenjen svim uzrastima i razbibrizi. Pa tko voli, neka izvoli.

Prema vašim procjenama, kakva je reakcija publike otkako ste ponovno na malim ekranima?

Imaju strašnu alergijsku reakciju i osip, al to je zbog proljeća i ambrozije, tako da po mojoj procjeni mogu iščitati da publika želi i iščekuje da dođem i na veliki ekran, nošen krilaticom mali čovjek veliki ekran. Publiku svakako treba osluškivati i biti u konekciji s njom. Sve za publiku i publika za sve...ili ništa.

Na koji način se show 'Tvoje lice zvuči poznato' odrazio na vaš poslovni život? Jeste li razmišljali o još nekoj suradnji u glazbenom smjeru?

S Antom Gelom i bendom sam u nekoliko navrata podosta uspješno ostvario suradnju kao Tribute Dino Dvornik i to je baš bila uživancija i čast. Svakako i uvijek bih to ponovio, kao što je bilo i gostovanja na koncertima ostalih glazbenika, Marijana Brkića Brka, Opće opasnosti, Soul Fingersa, Ivane Kindl, Marije Husar Rimac, suradnja s Predragom Martinjakom Pegyem, Baby Duxom, Brunom Krajcarom, Duke Bojadžijevim i stvar 'Nerviram se', s kojom smo bili nominirani za Porina za, pazi sad, Debi(l)tant godine, zatim, bio je tu i Big Bend Vojnog orkestra i jedna od dražih, uloga u mjuziklu 'Sugar' u osiječkom HNK-u. Glazbeni smjer mi je privlačan tako da se nadam daljnjim glazbenim suradnjama kako sa drugima tako i sa samim sobom.

Osim snimanja showa, kako provodite vrijeme otkako je započela pandemija koronavirusa? Sprječava li vas u nekim aktivnostima? Ili ste se možda počeli baviti i nečim novim?

Vrijeme provodim fenomenalno, igram se autićima i hobotnicom te još nekim plišanim igračkama kojima ne smijem spominjati ime zbog zaštite osobnih podataka. Zna se dogoditi da zasviram ukućanima, ali i samome sebi, učim i ponavljam tekstove i studiram uloge. U puno toga sam spriječen tako da su se aktivnosti van kuće svele na minimum, ali su kućne aktivnosti u naglom porastu što je izvrsno za mene i moje u ovom periodu očinstva. Prematanja, kupanja, nunanja, igranja s bebetom, šetnje i glasna neartikulirana pjevanja su moje nove aktivnosti kojima sam se počeo baviti, vrlo uspješno u ritmu muzike za ples. Pišem ljubavne pjesme na Slovenskom, iliti , pišem ljubezenske pesmi v slovenščini, za res.

Prošle ste godine postali ponosni tata djevojčice Marle. Koliko je očinstvo promijenilo vaš život, kako ste se snašli?

Snašao sam se kao svinja u blatu, izvanfenomenalno. Proradio je taj majčinski instinkt u meni, a kao otac sam privilegiran biti otac prekokrasnog djeteta. Život je puno ljepši i zabavniji uz Marlu, ako se promijenio, a sve se mijenja, onda je to samo na bolje i veselije, ne samo meni, već svima oko nje. Osim Dolly, ona još uvijek ne vjeruje da je neko biće ukralo njenu pažnju. Ljubomorna je k'o pas.

Je li vas uloga oca promijenila?

Apsolutno, češće idem na dječji odjel s dječjom odjećom i obućom, redovno posjećujem dućan 'Male stvari' i web stranice sa dječjom opremom. Nadalje, redovno još jače hrčem, pa su me deportirale u dnevni boravak, jer tamo nekim čudom, ne hrčem. Čudno, zar ne? Kad cure odu kod bake i djeda na nekoliko dana, također ne hrčem, tako da se kao otac stalno mijenjam i prilagođavam situaciji. Stručno se to zove 'kameleonski sindrom' koji se često pojavljuje kod mladih očeva, tako da sam mlađi nego inače. Uozbiljio sam se, zar ne?

A vaša odabranica Aleksandra zasigurno je najponosnija mama. Kako njoj godi majčinski život?

Zasigurno ste u pravu, žena puca od ponosa i sreće, a i ja bi da sam ona, uz to dijete, pa kako onda ona neće. Majčinski život godi joj i prija, raduje se Marli, skupa s njom i ja.

Jeste li možda s Aleksandrom razmišljali o sljedećem potezu - odnosno, možemo li očekivati da ćete uploviti u brak u skorije vrijeme?

Definitivno, kao u šahu, razmišljamo ne samo o sljedećem potezu, već i nekoliko poteza unaprijed pa smo tako već razmišljali, tko će mi na sahrani pjevati, jednoga dana. Što se tiče uplovljavanja u Bračnu luku, tu smo već svakog ljeta, ali i proljeća. Ona uspješno Kajtom plovi, a ja sam krenuo na tečaj kod Krleta, kako bi, također mogao uploviti u skorije vrijeme, da joj donekle budem al pari, makar ima i ostalih plovila kojima možemo zajedno uploviti. Bit će to lijep i emotivan događaj.

Povezane vijesti

Za kraj, kakvi su vam daljnji planovi u ovoj godini, bilo na poslovnom ili privatnom planu?

Često sam u svojoj Industriji u Katranu, gdje pripremam teren i dvorište za open air aktivnosti, poput stand- up-a u kolaboraciji sa Studijem smjeha i kolegicom Marinom Orsag, koji su za sad po pandemijskim restrikcijama uspjele privući stand up publiku pa ćemo, vjerujem, tako i nastaviti. Uskoro, nadam se i vjerujem, počeo bih s akustičnim mini koncertima i predstavama, pod vedrim noćima okruga Katran. Također, u jeku je podcast, pod radnim nazivom 'Na entu', pod pokroviteljstvom Allianza u suradnji sa Hrvatskim olimpijskim i paraolimpijskim odborom, gdje sam domaćin i ugošćujem hrvatske olimpijce i paraolimpijce. A evo i ekskluziva za kraj. U tijeku je suradnja s kolegom Reneom Bitorajcem na jednom stravičnom projektu, od kojeg, na samu pomisao na isti, sav zadrhtim, kad ga neko spomene, strah me da nisam isti i da zovem se Rene. Radi se o atrakciji koja će obogatiti gradsku ponudu u smislu zabave i druženja mladih i srednjih generacija te u budućnosti privlačiti g(h)oste iz svih dijelova Hrvatske, baš kao i strane turiste, budući da ne postoji jezična barijera. Na lokaciji tvornice Katran u Zagrebu, Radnička cesta 27, otvaramo svjetski poznatu atrakciju kakva se može naći u svim boljim zabavnim parkovima diljem Europe i svijeta, poznatu kao Kuća strave. Ovo je prva takova atrakcija u Hrvatskoj i Zagrebu, dok diljem svijeta već odavno zabavlja milijune. Pod radnim nazivom 'Tvornica Strave', otvorenje je planirano sredinom lipnja ove godine i svi ste dobro došli.

Najčitanije

Najnovije